Plopr Bieropener

Plop! bij het openen van ieder flesje

Het heerlijke plop-geluid bij het openmaken van ieder flesje! Dat was het doel van Johan van der Pol uit Nijkerk. Zijn uitvinding, de Plopr bieropener, zorgt voor dit geluid bij het openen van ieder flesje.

20 februari 2017 om 11:49


Een heerlijk geluid is het. Zo’n lekkere harde plop wanneer je een fles champagne ontkurkt. Die lekkere plop kun je nu ook horen als je een biertje openmaakt of een colaatje. Dankzij de Plopr. Een Nederlandse uitvinding waar een paar jaar aan is gewerkt. Sinds vandaag staat de Plopr opener op Kickstarter om geld te crowdfunden voor de productie van de eerste exemplaren.

Openen van een bierflesje

Bierflesje openen met een aanstekerEr zijn een heleboel manieren om je biertje te openen. Maar je krijgt niet bij elke manier zo'n heerlijk plopgeluid.

Johan van de Pol (27) uit Nijkerk is de uitvinder van de Plopr. Hij vertelt: “Vijf jaar geleden tijdens een feestje opende een vriend van mij een flesje bier met de achterkant van een aansteker. Het opende met een verbazingwekkend hard 'Plop' geluid.

Na lang proberen lukte mij het die avond uiteindelijk ook om met een ‘Plop’ mijn biertje met een aansteker te openen. Ik heb geleerd dat elke menselijke beweging kan worden nagebootst door een machine of een tool.

Ik beloofde mijn vrienden dat ik iets kon bedenken dat makkelijker was dan zo’n aansteker. Nog hoor ik hun lach toen ik dat zei. Juist dat zorgde dat ik vastbesloten aan de slag ging om een ​​opener te ontwikkelen waarmee iedereen makkelijk dat harde geluid 'Plop' kan maken.”

Boekensteunbeugel

​Johan is enkele jaren bezig geweest met allerlei prototypes die in niets lijken op wat de Plopr uiteindelijk is geworden. In de zomer van 2016 kwam de doorbraak. Notabene een boekenplankbeugel vormde de inspiratie voor het uiteindelijk werkende prototype dat met Johan met zijn zwager, een student werktuigbouwkunde, verder uitwerkte.

Duizenden uren van hard werken werden geïnvesteerd, maar vanaf nu kan iedereen zijn flesje ontkurken met een 'Plop'. En als mooi extra effect schiet de dop ook nog door de lucht. Heb je geen zin in een plop? De Plopr kun je ook gebruiken om een flesje ‘old school’ open te maken.Plopr opener

Kickstarter

​Sinds vandaag staat de inmiddels gepatenteerde Plopr op Kickstarter met als doel
€ 10.000 te crowdfunden. Met dit startgeld kunnen de eerste openers geproduceerd en verzonden en kunnen distributeurs worden gezocht.

De Plopr kan bij bestelling vanaf 100 stuks gepersonaliseerd worden waardoor het een leuk persoonlijk cadeau wordt en ideaal om promotioneel in te zetten door merken.

De Plopr is vooralsnog niet op de markt. Deze bieropeners zijn op het moment te koop. 

Ploppen met Plopr; zo werkt het
 

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Johan (gast) op 07-02-2018 om 12:02:53

Hallo, Ja de Plopr is tegenwoordig te verkrijgen op de webshop http://www.plopr.nl/.

Jw boonstoppel (gast) op 11-03-2017 om 21:08:32

Als ze te koop zijn laat het me ff weten je hebt hem late. Zien in café de molen in volendam

Reclame van Brand Porter

Brand Porter van Niels en Dennis
Reclame voor de Brand Porter ontwikkeld door Niels en Dennis. Zij wonnen de Brand Bierbrouwwedstrijd en in deze commercial vertellen zij over hun porter die door Brand in productie is genomen.

Meer reclames van Brand Porter

Laatste reacties