Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Plukplezier bij hopoogst in het Máximapark

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Plukplezier bij hopoogst in het Máximapark

14 september 2021 om 12:07

Maximus Brouwerij organiseerde afgelopen weekend het Maximus Hopfest, waarbij veel enthousiaste hopplukkers de hopoogst in het Máximapark voor hun rekening namen.

Mannen proosten tijdens de hoppluk bij Maximus Brouwerij
Maximus Brouwerij logo
Live muziek tijdens maximus hoppluk

Hop plukken

Hop plukken bij Maximus brouwerij Ruim tachtig enthousiaste hopplukkers hebben afgelopen zaterdag samen hop uit het Máximapark in Utrecht Leidsche Rijn geoogst op de zevende editie van het Maximus Hopfest. Jong en oud beleefden een gezellige dag aan lange tafels bij Maximus Brouwerij, waarbij verse hopbellen van de lange strengen werden geplukt.

De verse Saphir en Cascade-hop wordt in de komende weken gebruikt om de Maximus Mockingbird editie 2021 te brouwen. Dit bier wordt in de herfst uitgebracht als een Italiaans geïnspireerde Tipo-pilsener met een subtiele en fruitige smaak.

Het bier wordt dit jaar voor het eerst ook op blik uitgebracht en is vernoemd naar vrijwilliger Peter Mocking, die nauw betrokken is bij het beheer en onderhoud van het Máximapark en haar hopplanten.

Verse hop

Onder de vrijwilligers waren ook 20 thuisbrouwers die een deel van de verse hop gratis konden meenemen om thuis het verst mogelijke bier te brouwen. Zij zullen een aantal flesjes van dit bier aan Maximus doneren voor een Thuisbrouwer evenement bij Maximus later in het jaar.

Lees ook

Ewald Visser, directeur van Maximus: “Het was een goed oogstjaar met grote hopbellen en een hoge opbrengst door de ietwat vochtige zomer. Dit is een belangrijk jaarlijkse evenement voor ons dat past bij ons streven om mensen met bier samen te brengen”.

Veel mensen zijn hop aan het plukken