Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

PolderGoud Pilsener komt vroeg dit jaar! | Het Uiltje

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Poldergoud pilsener komt vroeg dit jaar

PolderGoud Pilsener komt vroeg dit jaar!

28 mei 2019 om 10:23

PolderGoud Festival is een bijzonder muziekfestival in Haarlem. Ook dit jaar werkt het festival samen met stadgenoot Uiltje Brewing Company. Het Poldergoud Pilsener is vanaf 7 juni 2019 weer verkrijgbaar. 

PolderGoud Pilsener van Uiltje Brewing Company
Het Uiltje bierparadijs header
Brouwerij het Uiltje

Poldergoud & Uiltje Brewing Company

Tijdens de eerste editie van het Poldergoud Festival (2018) is er een samenwerking ontstaan tussen het festival en de Haarlemse Uiltje Craftbeer Company, waarbij de brouwer het festival voorzien heeft van zijn eigen bier: PolderGoud Pilsener. Het bier viel goed in de smaak en daarom wordt de samenwerking in 2019 voortgezet. Een unieke en duurzame samenwerking, waarbij het bier vanaf 7 juni exclusief op blik verkrijgbaar is.

PolderGoud Pilsener vanaf 7 juni verkrijgbaar

PolderGoud Pilsener is een zacht pils van gerstemout en Amerikaanse hop. Laag in koolzuur, waardoor het lekker wegdrinkt. Uitermate geschikt voor een festivaldag. In 2018 werd het bier uitsluitend tijdens het festival getapt. Dit jaar wordt PolderGoud Pilsener ook - tijdens de zomermaanden – aangeboden in de Haarlemse horeca.

Hiermee serveert PolderGoud Festival een uniek, fris en smaakvol bier. Bij het organiseren van dit festival is de organisatie altijd op zoek naar manieren om de festivalbeleving te versterken. “We zien het bier niet alleen als ons eigen bier op het festival – wat natuurlijk al bijzonder is – maar we willen dat ook delen met Haarlem. Door samen te werken met de horeca willen we iedereen op de hoogte brengen van het festival en alvast laten proeven,” aldus een van de organisatoren Daan Baars.

Op vrijdag 7 juni wordt het PolderGoud Pilsener feestelijk in omloop genomen tijdens een release party in taproom van de Uiltje Craftbeer Company aan de Bingerweg 23. Het bier zal na 7 juni op een aantal locaties binnen en buiten Haarlem verkrijgbaar zijn.

Duurzaam hoeft niet suf te zijn

PolderGoud Festival streeft naar het neerzetten van een zo duurzaam mogelijk festival. Zo wordt er gebruikgemaakt van duurzame materialen, afval wordt gerecycled en er wordt zo bewust mogelijk omgegaan met de omgeving, energie, water en voedsel.

Poldergoud Pilsener blikIn 2018 had PolderGoud Festival al een circulaire en duurzame insteek. Deze wordt in 2019 doorgezet en verstevigd. Bier is doorgaans een niet-duurzaam product. Het brouwproces en vervoer staan in de top van vervuilende elementen die bij een festival komen kijken. Om dit onderdeel te tackelen heeft PolderGoud er wederom voor gekozen om met Uiltje Craftbeer samen te werken.

Jelle van Gijtenbeek legt uit: “De brouwerij van Uiltje ligt op steenworp afstand van het festivalterrein. Hierdoor besparen we op de uitstoot bij vervoer en hebben toch een bijzonder bier tot onze beschikking. We kunnen eenvoudig bij elkaar binnen vallen, want het is op loopafstand. We zouden bijna vanuit de brouwerij een leiding kunnen trekken.” Daarbij wordt het PolderGoud Pilsener dit jaar ingeblikt in plaats van op fles gebotteld. Dit laat een kleinere ecologische voetafdruk achter en blijft daarbij langer houdbaar.

PolderGoud Festival 2019

PolderGoud Festival 2019 vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 september en sluit met een knaller de zomer van 2019 af! Het festival voorziet naast de muziek in verschillende activiteiten die de creativiteit van de bezoekers doet prikkelen.

Graffiti-workshops, een skateramp, straattheater en andere elementen zorgen voor een interactieve festivalbeleving. De organisatie van het festival streeft hierbij naar een zo duurzaam en circulair mogelijk karakter. PolderGoud Festival is voor iedereen vanaf 16 jaar en vindt plaats in de industriële setting van de Waarderpolder, net naast de iconische KPN-toren. Kaarten en meer informatie via www.poldergoudfestival.nl of facebook.com/poldergoudfestival.

PolderGoud Release Party

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties