Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Uiltje Brewing Company

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Uiltje Brewing Company

Uiltje Brewing Company is een bierbrouwerij uit Haarlem (Nederland) die is opgericht in 2012. Deze brouwerij heeft 20 bieren in het assortiment.

Het Uiltje bierparadijs header
Brouwerij het Uiltje heeft Uiltje Moose on The Loose en is een IPA
Het Uitje Trackdown

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Uiltje Brewing Company

Van Uiltje Brewing Company zijn er in totaal 20 bieren bekend waar je meer informatie over kunt bekijken.

Voeg nu een bier toe van Uiltje Brewing Company!
 • Bird of Prey IPA - India Pale Ale - 5,8%

  Deze krachtige IPA heeft een smaakvol en uitgesproken hopkarakter. Het bier bevat tropische en citrusachtige smaken en aroma's. 

 • Het Uiltje Track Down - Pale Ale - 5,2%

  Track Down van Het Uiltje is een verfrissende Pale Ale die boordevol fruitige hoparoma's zit. Behalve citrusfruit ook wat zonder tropisch fruit. Afdronk is medium bitter.

 • Uiltje Dikke Lul 3 Bier! - Pale Ale - 5,6%

  Dikke Lul 3 bier heeft een bittere smaak waarin je ook grassige en fruitige tonen in terug proeft. 

 • Uiltje Wingman - Wit - 6%

  Dit bier heeft een zeer frisse watermeloen smaak.

 • Uiltje lekker met je bek in het zonnetje - India Pale Ale - 3,6%

  FF lekker met je bek in het zonnetje is een Session IPA met een aroma van citrus, bloemig hop. De smaak is licht moutig, hoppig, bloemig en fruitig.

 • Uiltje Mind Your Step - Stout - 14%

  Mind Your Step wordt gebrouwen met cranberries. 

 • Uiltje Me, myself and IPA - India Pale Ale - 7%

  Me, Myself and IPA is een IPA met een bloemige, hoppige, citrus achtige smaak met hints van karamel, alcohol en tropisch fruit.

 • Uiltje Pineapple Weizen - Weizen - 5%

  Pineapple Weizen is een Weizen gebrouwen met ananas. Het bier is smaakvol door de toegevoegde ananas. Het bier is laag in alcohol en heeft een subtiele en fruitige smaak en aroma.

Achtergrond informatie

Door een liefde voor speciaal bieren, werd het idee geboren om zelf thuis te gaan brouwen.

Robbert Uyleman (1985) uit Haarlem is zijn eigen smaken en ideeën verder gaan ontwikkelen. Na een aantal standaard bieren zoals bock, Weizen en tripel werd de keuze gemaakt om dit niet meer zo te doen. De extremere bieren zoals een IPA, hoppige amber ales, dark ales, smoked en uiteraard de barrel en oak aged bieren vielen duidelijk meer in de smaak. Zo werd het idee van Het Uiltje geboren.

Na een aantal jaar als huurbrouwer rondgebrouwen te hebben staat er momenteel in het centrum van Haarlem een bar met maarliefst 30 bieren op tap. De bieren op tap zijn uiteraard van het Uiltje maar ook van brouwerijen uit binnen en buitenland. Net buiten het centrum van Haarlem staat de brouwerij en de taproom. De brouwerij is 7 dagen per week geopend en wordt er van maandag t/m zaterdag gebrouwen in de 40HL brouwzaal. Bij de brouwerij is er een proeflokaal/taproom met 12 bieren op tap en 2 cask bieren via een traditionele engelse handpomp. De taproom is geopend van donderdag t/m zondag en heeft binnen als buiten lekker de ruimte om te zitten met een mooie pizza of andere mooie hap van de kaart. In de brouwerij kan je altijd binnen in de brouwerij een rondleiding krijgen door de brouwzaal, lagertanks, afvul lijn of de barrel room waar 300+ whisky, wijn en cognac vaten liggen. Ook kan je je zwembroek meenemen aangezien er buiten op het terras een hot tub staat. 

Uiltje bieren

Lees ook

Uiltje Brewing Company in het nieuws