Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Uiltje Brewing Company | Bierbrouwerij uit Haarlem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Uiltje Brewing Company

Uiltje Brewing Company is een bierbrouwerij uit Haarlem (Nederland) die is opgericht in 2012. Deze brouwerij heeft 56 bieren in het assortiment.

Het Uiltje bierparadijs header
Uiltje Dikke Lul 3 Bier!
Bon-Bon-Bock

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Uiltje Brewing Company

Uiltje Brewing Company heeft 56 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Uiltje Brewing Company!
 • Uiltje Bird of Prey IPA - India Pale Ale - 5,8%

  Deze krachtige IPA heeft een smaakvol en uitgesproken hopkarakter. Het bier bevat tropische en citrusachtige smaken en aroma's. 

 • Uiltje x Brewdog Whooo Let The Dog Out! - India Pale Ale - 7%

  Uiltje x Brewdog Whooo Let The Dog Out! is een collab bier in de stijl 'West Coast Cold IPA'. Het bier heeft een smaakpalet dat zowel frisse, fruitige tonen bevat als subtiele, hoppige ondertonen.

 • Uiltje Bird of Prey 0.2% - Alcoholarm - 0,2%

  Bird of Prey 0.2% is een laag alcoholisch bier, maar vol van smaak. Er is voor het bier gebruikgemaakt van de hopsoorten Amarillo, Citra, Mosaic en Nelson Sauvin. Het is een échte dorstlesser, met de fijne smaken van een echte Uiltje IPA.

 • Uiltje Blond - Blond - 6%

  Het bier Uiltje Blond is fris en zacht van smaak. Het bier is ongekend fruitig en wordt op een Belgische manier gebrouwen met tropische Amerikaanse hop, zoals het Uiltje zelf zegt: 'een hip-and-happening blond en toch old-school cool'.

 • Uiltje Gele Rakker NEIPA - India Pale Ale - 6,5%

  Gele Rakker is een New England IPA met een rijke smaak. Het heeft een diepe, complexe smaak die doet denken aan een wandeling door het bos.   

 • Uiltje PieWee Pineapple Weizen - Weizen - 5%

  Pineapple Weizen is een Weizen gebrouwen met ananas. Het bier is smaakvol door de toegevoegde ananas. Het bier is laag in alcohol en heeft een subtiele en fruitige smaak en aroma.

 • Uiltje Dikke Lul 3 Bier - Pale Ale - 5,6%

  Uiltje Dikke Lul Drie Bier is een verfrissende Pale Ale met een duidelijk bittertje. Je proeft ook fruitige en grassige tonen terug. Het bier heeft een lichte tot medium body én hele hopen hemelse hop. 

 • Uiltje lekker met je bek in het zonnetje - India Pale Ale - 3,6%

  FF lekker met je bek in het zonnetje is een Session IPA met een aroma van citrus, bloemig hop. De smaak is licht moutig, hoppig, bloemig en fruitig.

Achtergrond informatie

Door een liefde voor speciaal bieren, werd het idee geboren om zelf thuis te gaan brouwen.

Robbert Uyleman (1985) uit Haarlem is zijn eigen smaken en ideeën verder gaan ontwikkelen. Na een aantal standaard bieren zoals bock, Weizen en tripel werd de keuze gemaakt om dit niet meer zo te doen. De extremere bieren zoals een IPA, hoppige amber ales, dark ales, smoked en uiteraard de barrel en oak aged bieren vielen duidelijk meer in de smaak. Zo werd het idee van Het Uiltje geboren.

Eigen brouwerij en Uiltjebar

Na een aantal jaar als huurbrouwer rondgebrouwen te hebben staat er sinds 2015 in het centrum van Haarlem een bar met maar liefst 30 bieren op tap. De bieren op tap zijn uiteraard van het Uiltje maar ook van brouwerijen uit binnen en buitenland.

Net buiten het centrum van Haarlem staat de brouwerij en de taproom. De brouwerij is 7 dagen per week geopend en wordt er van maandag t/m zaterdag gebrouwen in de 40HL brouwzaal. Bij de brouwerij is er een proeflokaal/taproom met 12 bieren op tap en 2 cask bieren via een traditionele engelse handpomp. De taproom is geopend van donderdag t/m zondag en heeft binnen als buiten lekker de ruimte om te zitten met een mooie pizza of andere mooie hap van de kaart. In de brouwerij kan je altijd binnen in de brouwerij een rondleiding krijgen door de brouwzaal, lagertanks, afvul lijn of de barrel room waar 300+ whisky, wijn en cognac vaten liggen. Ook kan je je zwembroek meenemen aangezien er buiten op het terras een hot tub staat. 

Flesjes met Uiltje bieren uit de beginjaren op een rij

Lees ook

Overname door Royal Swinkels Family Brewers

In 2021 werd bekendgemaakt dat Uiltje Brewing Company is overgenomen door Royal Swinkels Family Brewers uit Lieshout. Met de overname versterkte de Swinkels Family Brewers zijn positie en kon Het Uiltje verder groeien door gebruik te maken van de kennis en ervaring van de eeuwoude familiebrouwer.

Uiltje Brewing Company in het nieuws

Cookie instellingen