Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Politie wil eind maken aan verticaal drinken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Politie wil eind maken aan verticaal drinken

03 augustus 2006 om 10:20

De politie in de Britse stad Preston wil een eind maken aan het 'verticaal drinken', dat wil zeggen het staand aan de bar drinken. Veel mensen denken dat het grootste bezwaar van staand drinken is dat je harder en sneller valt als je te veel hebt gedronken dan wanneer je zittend drinkt.

staand bierdrinken verboden

De politie wil een eind maken aan het 'verticaal drinken', dat wil zeggen het staand aan de bar drinken. Veel mensen denken dat het grootste bezwaar van staand drinken is dat je harder en sneller valt als je te veel hebt gedronken dan wanneer je zittend drinkt.

Gestrekte slokdarm
Maar de politie van Preston ziet een veel groter bezwaar: 'verticaal drinken' is een van de belangrijkste oorzaken van openbare ordeverstoring. Mensen die staand drinken, gebruiken meer, omdat de drank makkelijker naar binnen glijdt als de slokdarm helemaal gestrekt is, zei de projectmanager alcohol van de politie tegen The Times. Daar komt volgens hem nog bij dat er in een groep staande drinkers sneller een biertje uit iemands hand wordt gestoten en dat zorgt dan weer voor de nodige heibel.

Kasteleins
Zittende drinkers raken lang niet zo gauw bij gevechten betrokken, is de redenering. De maatregel zou in de herfst van kracht moeten worden. De kasteleins in Preston zien het niet zitten. Zij denken juist dat barbezoekers agressief worden als iemand steeds tegen ze zegt dat ze moeten gaan zitten.

Cookie instellingen