Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Prijs van bier in België gestegen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Prijs van bier in België gestegen

05 februari 2013 om 14:20

Een tijd geleden is het al aangekondigd door AB Inbev en Alken-Maes; de bierprijzen in België zijn vanwege hogere grondstofprijzen verder verhoogd.

 

Bier tappen

Verhoging

In de Belgische cafés gaat de prijs voor een biertje, mits de cafés de prijsverhoging daadwerkelijk doorvoeren, met €0,02 omhoog waar de prijs voor een kratje bier in de Belgische supermarkten met €0,50 stijgt.

Uit onderzoek van Horeca Vlaanderen is namelijk gebleken dat waarschijnlijk één op de vier cafés de prijsverhoging daadwerkelijk door zullen gaan voeren.

Lees ook

Excuus

Sven Gatz van de Belgische bierbrouwers zegt dat het niet anders kan. "De kosten van de grondstofprijzen zijn omhoog gegaan. Er was een hele slechte gerstoogst vorig jaar. Ook de energiekosten zijn gestegen." Volgens Gatz zouden ook de brouwers liever geen prijsverhoging zien maar zijn ze hiertoe genoodzaakt.

Horeca Vlaanderen

Gerrit Budts, woordvoerder van Horeca Vlaanderen raadt cafés aan, omdat de marge al zo klein is, de prijsverhoging door te voeren. "We begrijpen dat het niet makkelijk is maar als cafébazen de stijging niet doorrekenen gaat het van hun netto winst af".

Bier aanbiedingen 

Bier in België wordt dus ook steeds duurder. In de horeca betaal je relatief veel, in supermarkten in België ligt de prijs een stuk lager. Op www.bierpromoties.be kun je alle bier promoties van warenhuizen vergelijken.

Cookie instellingen