Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Prijzen glas alcohol per stad

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Prijzen glas alcohol per stad

24 mei 2016 om 15:06

In welke Europese stad kun je het voordeligst een glas alcohol nuttigen.

Een fles bier is het voordeligst in Praag en het duurst in Dublin!

Grote pul bier

Een glas bier is het goedkoopst in de Tsjechische hoofdstad Praag. Wij Nederlanders zijn vrij duur uit, dat bleek ook al uit een artikel uit oktober 2015 over bierprijzen per land.

Goedkoop Bier

In Praag betaal je gemiddeld €1,63 voor een flesje bier. Daarmee is de hoofdstad van Tsjechië de goedkoopste plaats in Europa om een biertje te drinken. Ook andere alcoholische dranken zijn er goedkoop. Voor een glas wijn tel je gemiddeld €2,03 neer.

De duurste stad om bier te drinken is Dublin, waar je voor een biertje gemiddeld €5,72 kwijt bent! Deze tabel is samengesteld op basis van cijfers van het Britse Post Office Travel Money in een publicatie van The Mirror.

Prijzen alcoholische dranken

Lees ook

Top 10

De volgorde in de tabel is van goedkoopst naar duurst als je allerlei verschillende alcoholische dranken meerekent. Praag is ook dan het goedkoopst en Londen sluit de top 10 af.

In Praag ben je gemiddeld €37,18 kwijt als je de volgende twaalf drankjes bestelt: Flesje bier, glas wijn, glas bubbels, cocktail, shot tequila, cognac, Southern Comfort, Gin Tonic, BACO, Wodka Orange, Scotch & Soda en een Dry Martini.

Voor dezelfde bestelling in Londen ben je ruim het dubbele kwijt, namelijk €78,53.