Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Prijzenregen bij Brouwerij de Molen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Prijzenregen bij Brouwerij de Molen

04 februari 2009 om 12:14

Het bier Hel en Verdoemenis van Brouwerij de Molen is eind januari 2009 verkozen tot het beste bier van Nederland. Daarnaast kreeg de brouwerij maar liefst 14 gouden en 11 zilveren awards van Ratebeer.com.

Prijzenregen bij Brouwerij de Molen

Lees ook

Het bier "Hel & Verdoemenis" van Brouwerij de Molen is eind januari 2009 verkozen tot het beste bier van Nederland. Voor de ambachtelijke brouwerij uit Bodegraven was dit niet de enige prijs die het kreeg van de community van "Ratebeer". Met maar liefst 14 gouden en 11 zilveren awards is de brouwerij behoorlijk in de prijzen gevallen.

De brouwerij uit Bodegraven staat maar liefst 25 keer in de top 50 van beste bieren uit Nederland, waaronder 8 vermeldingen in de top 10. Het beste bier van Nederland komt dus overduidelijk bij deze brouwerij vandaan.

Maar de prijzenregen was nog niet afgelopen. In de top 100 van beste bierbrouwers ter wereld is Brouwerij de Molen als enige Nederlandse brouwerij vertegenwoordigd en de Hel & Verdoemenis staat als enige Nederlands bier vermeld in de top 100 van beste bieren wereldwijd.

Brouwmeester Menno Olivier reageert met gemengde gevoelens: "Wij zijn natuurlijk heel blij dat wij deze erkenning hebben gekregen, maar het zou beter zijn als er meer Nederlandse brouwerijen hoog in deze lijsten voor zouden komen. Hopelijk is dit een stimulans voor Nederlanders om meer speciaalbier van kleinere brouwerijen te gaan ontdekken!".

Wat er dan zo speciaal is aan het beste bier van Nederland? De Molen Hel & Verdoemenis is een Imperial Stout met een zeer complexe en intense smaak. Het bier is diep zwart gekleurd met een bruine schuimkraag. De smaak wordt gekenmerkt door gebrand mout, donkere chocola, karamel en koffie. Tijdens de ontdekkingstocht die het proeven van bier is, zijn ook zijn accenten van donker fruit zoals rozijnen te vinden. Met zijn 11,9% en intense bitterheid is dit een bier om voor te gaan zitten. Naar mate het bier verder op kamertemperatuur komt, zal de smaak langzaam veranderen en complexer worden.

De meeste mensen in Nederland zullen nog niet gehoord hebben van Brouwerij de Molen. De bieren worden ambachtelijk gebrouwen en vaak in kleine, genummerde, oplages gebotteld. Het assortiment wordt continu uitgebreid en verbeterd. Dit maakt het erg exclusief. Het is vrijwel alleen verkrijgbaar in de eigen winkel en te nuttigen in het restaurant van de brouwerij. Als drankje bij het eten, maar ook als ingrediënt in de gerechten die worden geserveerd.

Brouwerij de Molen uit Bodegraven is een ambachtelijke bierbrouwerij met restaurant waar gebruik wordt gemaakt van de vele streekproducten uit het Groene Hart en het eigen bier. De brouwerij is gevestigd in een historische korenmolen, een idyllische en unieke locatie langs de Oude Rijn midden in het Groene Hart.

Cookie instellingen