Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Prins Carnaval zonder bier, het bestaat echt!?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Prins Carnaval zonder bier, bestaat het echt!?

28 januari 2013 om 15:15

Waar carnaval bij menig Nederlander bekend staat als het grote zuipfestijn in het zuiden van Nederland, is dit voor de Prins Carnaval van Baexem totaal niet het geval. In ieder geval niet als het om bier gaat. Frank Lemmen (37) van 'De Plekplaosters' uit Baexem lust namelijk geen bier.

Frank Lemmen

Frank Lemmens, inmiddels ook bekend als Frank I in zijn dorp, heeft namelijk nog nooit in zijn leven bier gedronken en zal dit in de toekomst ook niet zo snel gaan doen. Mits hij zijn eigen lijfspreuk wilt verbreken: "Zonger beer mèr mèt Mèziek, Dansendj door ût Plekploasterriek!" Welke fanatieke carnavaller kan ons helpen met het ontcijferen van deze zin?

Lees ook

Carnaval 2013

Op 8 februari aanstaande barst het jaarlijkse verkleed festijn in verschillende zuidelijke steden van Nederland los. Hier zullen de liters bier weer rijkelijk gaan vloeien, kenmerkend voor carnaval! Maar niet voor de Prins uit Baexem. Hij zal ook dit jaar geen druppel bier nuttigen, in tegenstelling tot zijn pak, wat waarschijnlijk wel de nodige liters krijgt te verduren tijdens het hossen.

Hij bewijst hiermee dat je zelfs als je geen bier drinkt, kan worden uitgeroepen tot Prins Carnaval. Zolang je het maar gezellig hebt!

Cookie instellingen