Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Recordaantal brouwerijen op Nederlands Bierproeffestival

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Recordaantal brouwerijen op Nederlands Bierproeffestival

13 april 2022 om 15:50

Het Nederlands Bierproeffestival vindt dit jaar plaats van 19 t/m 21 mei in de Grote Kerk in Den Haag. Er zijn dit jaar bieren te proeven van een recordaantal Nederlandse brouwerijen.

Nederlands Bierproeffestival 2022 in de Grote Kerk in Den Haag
Van Moll
Gallivant bier

Nederlands Bierproeffestival 

Week van het Nederlandse Bier Na twee jaar staan de brouwers en de bierdrinkers te popelen om tijdens het Nederlands Bierfestival 2022 weer van vele soorten bieren te genieten. Het Bierproeffestival is van 19 tot en met 21 mei in de Grote Kerk in Den Haag. Dit jaar is er een recordaantal van bijna 50 brouwerijen op het Nederlands Bierproeffestival. Nog nooit namen zoveel brouwerijen, afkomstig uit bijna heel Nederland, deel aan het festival. Iedereen heeft er duidelijk weer zin in.

Tickets met korting

Voor de sessie van donderdagavond en zaterdagmiddag is een kortingscode beschikbaar. Als je de code NED1G7CO30V invult bij het afrekenen dan betaal je maar €10,- om het festival bij te wonen (in plaats van  €20,- of €17,50). Bestel je ticket met korting.

Opening 'Week van het Nederlandse Bier'

Het Nederlands Bierproeffestival vormt traditioneel de opening van de Week van het Nederlandse Bier. Drie dagen lang kan de bierdrinker in de Haagse Grote Kerk genieten van de rijkdom die de Nederlandse brouwerijen te bieden hebben.

Lees ook

Directeur Nederlandse Brouwers Lucie Wigboldus: ‘Na twee jaar hebben we weer heel veel zin in het Bierfestival. Zodra het kon hebben we besloten om het festival te organiseren. We merken dat iedereen er ontzettend veel zin in heeft. We zien het aan de kaartverkoop. Vele biergenieters hebben al kaarten gekocht. En zeker ook aan de brouwers. We hebben een record aantal aanmeldingen gekregen. Met passen en meten heeft iedereen een plaats in of rondom de Grote Kerk gekregen. We willen met zoveel mogelijk brouwers de bezoekers laten genieten van heerlijke bieren.’

48 brouwerijen

De in totaal 48 brouwerijen staan voor de diversiteit die zo kenmerkesnd is voor de Nederlandse biersector. Van kleine tot grote brouwerijen. Uit bijna alle provincies. Met uiteenlopende bieren, van alcoholvrij tot speciaal bier. Over twee weken worden de bieren bekend die op het festival te krijgen zijn. Naar verwachting zullen dit meer dan 250 verschillende bieren zijn. Tickets voor het festival zijn te koop via  www.weekvanhetnederlandsebier.nl. 

In de Week van het Nederlandse bier werken Nederlandse Brouwers en CRAFT samen. Tijdens deze week staat de Nederlandse biercultuur en sector centraal. De Week van het Nederlandse bier wordt van 26 tot en met 29 afgesloten met de Brouwerijdagen. Tijdens die dagen openen overal in Nederland brouwerijen hun deuren om mensen kennis te laten maken met het prachtige ambacht van bierbrouwen en om hen daar ook van te laten genieten.

Nederlands Bierproeffestival tekst en beeld van een eerdere editie

Cookie instellingen