Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rijden met 2 liter bier op moet kunnen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rijden met 2 liter bier op moet kunnen

17 september 2008 om 10:11

Premier Gunther Beckstein van het Duiste Beieren heeft een golf van verontwaardiging veroorzaakt met een opmerking over autorijden na het drinken van twee liter bier. Als je die twee liter binnen zes, zeven uur drinkt tijdens het Oktoberfest, dan kan dat nog, aldus de CSU-politicus dinsdag op de Duitse radio.

Rijden met 2 liter bier op moet kunnen

Beckstein wil af van het 'verduivelen' van een glaasje bier of wijn. In Beieren wordt traditioneel veel bier gedronken, uit glazen van 1 liter (Mass). Juristen, artsen, de politievakbond en de oppositie hebben de deelstaatpremier aangevallen over de opmerking.

Het Oktoberfest, het grootste volksfeest ter wereld, gaat deze week in München van start. Vorig jaar werd er bijna 7 miljoen liter bier gedronken.

Opwinding allom dus, maar heeft deze man eigenlijk niet gewoon helemaal gelijk?? 2 liter bier komt overeen met 8 glaasjes bier. Je mag 2 glazen bier gedronken hebben als je nog moet rijden en die andere 6 glazen met alcohol zijn binnen die 7 uur wel afgebroken door de lever.

Maar let op dat bovenstaande rekensom per persoon zal verschillen. Het alcoholpercentage wordt sterk beïnvloed door factoren als geslacht, gewicht, lege/volle maag en of je een geoefende drinker bent.

Cookie instellingen