Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

SABMiller heeft bijna alle Grolsch aandelen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

SABMiller heeft bijna alle Grolsch aandelen

07 februari 2008 om 10:54

De Brits/Zuid-Afrikaanse bierbrouwer SABMiller komt het overnamebod op de Nederlandse branchegenoot Grolsch na. SABMiller heeft 94,65 procent van alle uitstaande aandelen in handen, zo liet het bedrijf gisteren weten.

amateurs

Aandeelhouders hadden tot dinsdagmiddag de tijd om hun stukken aan te melden. SABMiller bood 48,25 euro per aandeel Grolsch, wat neerkomt op een totaalbedrag van 816 miljoen euro. Het bedrijf zou het bod gestand doen als minimaal 75 procent van de aandelen aangemeld zouden worden. Beleggers die hun aandelen nog niet hebben aangeboden, kunnen dit alsnog doen gedurende de zogenoemde na-aanmeldingsperiode die loopt tot en met 20 februari.

Grolsch blijft onder SABMiller zelfstandig opereren. De overname heeft voor het personeel bij de Nederlandse brouwer geen gevolgen. SABMiller heeft plannen om de in 2004 gemoderniseerde brouwerij in Enschede uit te breiden.

Grolsch boekte in de eerste tien maanden van 2007 een nettowinst van 18,2 miljoen euro tegenover 13,6 miljoen in de eerste tien maanden van 2006. De omzet nam toe van 262,3 miljoen tot 278,5 miljoen euro.

Bierconsumentenvereniging PINT betreurt de overname van Grolsch. Volgens PINT is SAB-Miller niet geïnteresseerd in de merknaam Grolsch, maar vooral in het marktaandeel. PINT vreest op termijn voor het assortiment en stelt dat de Nederlandse biercultuur met de overname een forse stap terug doet, zie ook het persbericht van PINT.

Cookie instellingen