Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

SABMiller omzetdaling van 4% in Europa

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

SABMiller omzetdaling van 4% in Europa

24 juli 2015 om 09:39

Bierbrouwer SABMiller, het moederbedrijf van o.a. Grolsch, heeft de verkoop van bier in Noord-Amerika, Europa en Azië het afgelopen kwartaal zien afnemen. 

SABMILLER logo en financial
Urquell logo
Peroni logo

Lagere bierverkoop SABMiller

Bierbrouwer SABMiller heeft de afgelopen maanden last gehad van dalende bierverkopen in Europa, Azië en Noord-Amerika. Alleen in Afrika en Latijns-Amerika SABMiller meer bier aan de man te brengen blijkt uit de trading update van de bierbrouwer afgelopen donderdag.

Prijsverhogingen en de bierverkoop in Latijns-Amerika en Afrika boden tegenwicht, waardoor de omzet nog wel met 3 procent is gestegen.

Lees ook

SABMiller is het moederbedrijf van merken als Grolsch, Coors, Miller, Peroni, Urquell en Foster's en is gevestigd in Zuid-Afrika.

Europa slecht

De lagere volumes leidden alleen in Europa tot een omzetdaling (-4%). In de andere krimpende markten wist SABMiller de stagnerende bierverkoop nog te compenseren met hogere prijzen. In Europa kreeg SABMiller klappen in een aantal belangrijke landen. Onder meer Polen, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk lieten forse volumedalingen zien. De tegenvallende Europese activiteiten zijn volgens het concern verder te wijten aan de spanningen tussen Oekraïne en Rusland.

Duurder bier in China

In China, een belangrijke opkomende markt voor SABMiller, nam de verkoop in hectoliters met 3 procent af. De omzet nam desondanks toe, met 6 procent. Dat komt onder meer doordat het bedrijf in de Volksrepubliek steeds meer duurdere bieren in het assortiment heeft. In India steeg de omzet met 15 procent.

Cookie instellingen