Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch bier | Bieren van de Grolsche Bierbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch

Grolsch is een Nederlands biermerk dat in 1615 is opgericht. Grolsch bieren worden gebrouwen in de brouwerij in Enschede. Het Japanse Asahi is sinds 2016 de eigenaar van het Nederlandse biermerk.

Grolsch speciaalbieren, pils en alcoholvrij bier
Grolsch Radler 0.0 gember citroen
Grolsch Weizen IPA

Achtergrond Informatie

Grolsch bieren worden gebrouwen door Grolsch Brouwerij in Boekelo. Er zijn op dit moment 23 biermerken van Grolsch bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Grolsch is een Nederlands biermerk dat in 1615 is opgericht. Grolsch bieren worden gebrouwen in de Grolsche brouwerij in Enschede. Het Japansa Asahi is sinds 2016 de eigenaar van het biermerk. Grolsch Premium Pilsner is het meest gedronken bier uit het Grolsch portfolio, maar daarnaast hebben zij ook nog verschillende speciaalbieren, (alcoholvrije) radlers, een alcoholvrij pils en alcoholvrije speciaalbieren in het assortiment.

Alle Grolsch merken

 • Grolsch 0.0% - Alcoholvrij - 0%

  Dankzij een unieke gistsoort en de modernste brouwtechniek is dit bier alcoholvrij met behoud van een volle, frisse smaak. 

 • Grolsch 0.0% Radler Ice Tea Citroen - Radler - 0%

  Grolsch 0.0% Radler Ice Tea Citroen is voor ieder moment van de dag. Dit alcoholvrije drankje is licht-zoet en echt fris van smaak.

 • Grolsch 0.0% Radler Limoen - Radler - 0%

  Grolsch 0.0% Radler Limoen heeft de aangename licht bittere smaak van bier en de lekkere friszoete smaak van vruchtensap.

 • Grolsch Blonde Saison - Saison - 6,5%

  Grolsch Saison heeft door de toevoeging van echte honing in combinatie met Saison gist geeft het bier een mooi droog karakter. Zo heeft brouwer Marc Janssen de perfecte balans weten te vinden tussen droog, fruitig en kruidig.

 • Grolsch Dunkel Weizen - Dunkel weizen - 6%

  Grolsch Dunkel Weizen heeft een volle frisse, licht zoete karamelsmaak. Deze smaak krijgt deze Weizen door een speciaal geselecteerde karamelmout.

 • Grolsch Frisbittere IPA - India Pale Ale - 5,5%

  Bij deze India Pale Ale vind je citrus- en fruittonen in het aroma. De smaak kenmerkt zich door een frisbittere bite die daarna wat afvlakt fijn bittertje en een lichtzoete fruitige nasmaak. De aroma's en smaken van dit speciaalbier van Grolsch ontstaan grotendeels door de gebruikte Aloha hop. 

 • Grolsch Gerijpte Herfstbok - Bock - 6,6%

  Grolsch Gerijpte Herfstbok kwam voor het eerst op de markt in 2015. Voor het 400-jarige jubileum van Grolsch werd het speciaalbier ontwikkeld. Grolsch Gerijpte Herfstbok heeft door de zorgvuldige rijping een intens volle smaak waarin de zoetheid gemarkeerd wordt. Een speciaalbier voor de liefhebber met rijpe tonen van karamel, rozijnen en zwarte bessen gecompleteerd met een ronde afdronk. De smaak van Grolsch Herfstbok heeft zich in de fles verder ontwikkeld: van een jonge, zachtzoete bok naar een gerijpte, volmondige bok.

 • Grolsch Herfstbier 0.0 - Herfstbok - 0%

  Grolsch Herfstbier 0.0% is zacht zoet van smaak met het aroma van karamel en de subtiele tonen van chocola, rozijnen en koffie. Dankzij een unieke gistsoort en de modernste brouwtechnieken is Meesterbrouwer Guy Evers er opnieuw in geslaagd om op geheel natuurlijke wijze een smaakvol, alcoholvrij speciaalbier te brouwen

 • Grolsch herfstbok - Bock - 6,5%

  Grolsch Herfstbok is een traditioneel karaktervol bier met een stevige, zachtzoete smaak. Het heeft een warm en toegankelijk karakter, zachte geuren en een robijn rode kleur. daarbij aroma's van bosbessen en kaneel.

 • Grolsch Hoop - Lentebier - 6%

  Grolsch Hoop is een Lente IPA die je vanaf de eerste slok de lente laat ruiken en proeven. Dit speciaalbier bevat naast verschillende hopsoorten ook gember en lindebloesem wat je terug kunt proeven in de smaak van het bier. 

 • Grolsch kanon - Lager - 11,6%

  Grolsch Kanon heeft een zoete smaak.

 • Grolsch Klassieke Blond - Blond - 6,7%

  Grolsch Klassieke Blond heeft een licht bloemige geur en een subtiel bittere smaak. Dit speciaalbier van Grolsch bevat 6,7% alcohol. 

 • Grolsch Kruidige Tripel - Tripel - 8,3%

  Grolsch Kruidige Tripel is een eigenzinnig bier, kruidig en fris. Door de toevoeging van kardemom, koriander en citroengras heeft dit Tripel bier een geheel eigen karakter gekregen. Grolsch Kruidige Tripel was het eerste bier in de Grolsch Proeverij, waar bijvoorbeeld ook Grolsch Session IPA uit is voortgekomen.

 • Grolsch Lentebok - Bock - 6,5%

  Grolsch Lentebok heeft een zoetige en lichte bittere smaak. Van de tap wordt het lichtzoete bier met een aroma van citrusvruchten geserveerd in het unieke Grolsch Bokbier glas.

 • Grolsch Premium Pilsner - Pils - 5%

  Grolsch heeft een licht bittere, hoppige en pittige smaak. Grolsch Premium Pilsner wordt gebrouwen met twee soorten hop, één voor de bitterheid en één voor het aroma. Dit geeft het bier een uniek karakter. Grolsch pils is vooral gekend om zijn aangename bitterheid en rijke afdronk. 

 • Grolsch Puur Weizen - Weizen - 5,1%

  Door puur water uit eigen bron, originele Duitse gist en speciaal voor Grolsch geselecteerde tarwemout heeft Grolsch Puur Weizen een volfrisse weizensmaak en de karakteristieke geuren van kruidnagel en fruit. 

 • Grolsch Radler 0.0% Citroen - Radler - 0%

  Grolsch Radler 0.0% is gemaakt van alcoholvrije pils met citroen- en sinaasappelsap. Hierdoor heeft het de typerende bittere smaak van bier en de lekkere friszoete smaak van vruchtensap. Door deze combinatie is Grolsch Radler 0.0% aangenaam fris van karakter. Het is natuurlijk gebrouwen met pure ingrediënten, zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige zoet- en kleurstoffen.

 • Grolsch Radler 0.0% Gember Citroen - Radler - 0%

  Radler Gember Citroen is gemaakt van Grolsch 0.0% bier, citroen- en sinaasappelsap en gember aroma. Deze Radler heeft de typerende bittere smaak van bier en het zoete, frisse van vruchtensap.

 • Grolsch Radler Citroen - Radler - 2%

  Grolsch Radler is gemaakt van Grolsch Premium Pilsner met citroen- en sinaasappelsap. Hierdoor heeft het de typerende bittere smaak van bier en de lekkere friszoete smaak van vruchtensap. Door deze combinatie is Grolsch Radler aangenaam fris van karakter. Het is natuurlijk gebrouwen met pure ingrediënten, zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige zoet- en kleurstoffen.

 • Grolsch Radler Limoen - Radler - 2%

  Grolsch Radler Limoen is gemaakt van Grolsch pils bier, citroen, sinaasappel- en limoensap. In vergelijking met vorige Radlers van Grolsch bevat deze 35% minder suiker. 

 • Grolsch Weizen 0.0% - Alcoholvrij - 0%

  Grolsch Weizen 0.0% is een natuurtroebel tarwebier. Door het unieke brouwproces is dit bier alcoholvrij met behoud van de volfrisse weizen smaak en de karakteristieke geuren van kruidnagel en fruit. De perfecte dorstlesser voor elk moment.

 • Grolsch Winterbok - Winter - 7,5%

  Deze Winterbok kenmerkt zich door een volle smaak met tonen van honing, kaneel, gember en kruidnagel. Het heeft een toegankelijk karakter en een zachte geur. Net als de andere Grolsch bokbieren wordt Winterbok traditioneel ondergistend gebrouwen.

 • Grolsch Zomerbok - Bock - 6,4%

  Grolsch Kistalheldere Zomerbok heeft een aroma van kruidnagel en fruit. De smaak is fris en heeft fruitige tinten.

Bekijk alle Grolsch merken

Nieuws over Grolsch

 • Koninklijke Grolsch introduceert Dunkel Weizenbock

  Na de prijswinnende introductie van Herfstbier 0.0% vorig jaar voegt de Enschedese brouwer opnieuw een bier toe aan haar herfstbierassortiment: Grolsch Dunkel Weizenbock. 

  23 sep 2021 bij Nieuws

 • Grolsch zet nieuwe norm met kartonnen blikverpakking in bier

  Bierbrouwer Grolsch zet een nieuwe norm met kartonnen blikverpakking voor hun bier. De blikjes van een sixpack worden bij elkaar gehouden door karton.

  17 sep 2021 bij Nieuws

 • Grolsch heeft twee beste bieren ter wereld in huis

  Grolsch heeft een flinke slag geslagen tijdens de World Beer Awards 2021. Twee van hun bieren werden binnen hun categorie verkozen tot het 'beste bier ter wereld'.

  10 sep 2021 bij Nieuws

 • Na Hoop komt Grolsch nu met nieuw speciaalbier Geloof

  Na Hoop komt Grolsch nu met nieuw speciaalbier Geloof. Deze Zomer Weizen is het tweede bier uit een reeks van vier bieren die dit jaar gelanceerd worden.

  28 jul 2021 bij Nieuws

 • Grolsch zorgt voor koud bier binnen handbereik tijdens EK voetbal

  Grolsch zorgt er tijdens het EK voor dat je altijd koud bier binnen handbereik hebt. De Twentse brouwerij lanceert de Grolsch Beugelkoelkast waar consumenten kans op maken.

  21 mei 2021 bij Nieuws

 • Grolsch en Brouwerij Hoop brouwen hoopvolle collab

  Grolsch en Brouwerij Hoop lossen een netelig issue op door samen bier te brouwen. Grolsch lanceerde deze maand het bier Hoop, waarbij ze over het hoofd zagen dat de brouwerij uit Zaandam ’Hoop’ merkrechtelijk had vastgelegd. 

  18 mei 2021 bij Nieuws

 • Prijzen van bier voor de horeca in 2021

  Ondanks de coronacrisis die veel horecabedrijven flink heeft geraakt hebben de meeste grote brouwerijen ook in 2021 een prijsverhoging doorgevoerd voor hun bier.

  3 mei 2021 bij Nieuws

 • Grolsch en Talpa Network lanceren Grolsch 0.0 FM

  Normaliter zegt Grolsch ‘proef karakter’ maar dankzij een nieuwe samenwerking met Radio Veronica is het karakter van Grolsch nu ook te horen op Grolsch 0.0 FM.

  30 apr 2021 bij Nieuws

 • Grolsch biedt optimisme met nieuw speciaalbier Hoop

  Grolsch brengt de komende tijd een serie speciaalbieren uit onder de naam 'Hoop, Geloof, Liefde en Geluk'. Het eerste speciaalbier is de lente IPA Hoop.

  28 apr 2021 bij Nieuws

 • Grolsch blijft onverminderd werken aan duurzame ambitie

  Grolsch blijft werken aan de duurzame ambitie die zij hebben gesteld. De brouwer toonde sterke resultaten op het gebied van CO2 –reductie en circulaire verpakkingen.

  23 apr 2021 bij Nieuws

 • Grolsch lanceert nieuwe campagne met hele 0.0% range

  Grolsch lanceert een nieuwe campagne waarin hun alcoholvrije bieren centraal staan. De nieuwste 'Proef Karakter' campagne laat zien dat je kan genieten van het moment op elk moment.

  12 apr 2021 bij Nieuws

 • Grolsch Weizen vanaf nu in iconische bruine beugelfles

  Grolsch Puur Weizen is voortaan alleen nog verkrijgbaar in de iconische bruine beugelfles. De Enschedese brouwer zal het speciaalbier niet meer op 30cl flesjes afvullen.

  10 mrt 2021 bij Nieuws

 • Zie alle Grolsch nieuwsberichten.

  Producten van Grolsch

  Zie alle Grolsch producten.