Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch bier | Bieren van de Grolsche Bierbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch

Grolsch is een Nederlands biermerk dat in 1615 is opgericht. Grolsch bieren worden gebrouwen in de brouwerij in Enschede. Het Japanse Asahi is eigenaar.

Grolsch
Grolsch Session IPA logo
Grolsch 0.0% logo

Achtergrond Informatie

Grolsch bieren worden gebrouwen door Grolsch Brouwerij in Boekelo. Er zijn op dit moment 22 biermerken van Grolsch bekend. Bekijk de bieren in onderstaande overzicht.

Grolsch is een Nederlands biermerk dat in 1615 is opgericht. Grolsch bieren worden gebrouwen in de Grolsche brouwerij in Enschede. Het Japansa Asahi is eigenaar van het biermerk. 

Alle Grolsch merken

 • Geniet & Geef bier 2019 - Honingbier - 5,5%

  Grolsch Honing Weizen is gebrouwen met puur water uit eigen bron, originele Duitse gist en speciaal geselecteerde tarwemout. Dit zorgt voor een volfrisse Weizensmaak. De bloemige geur, door de toevoeging van honing, geeft een bijzonder samenspel met het aroma van sinaasappel en rozemarijn. De zacht zoete afdronk maakt dit verfrissende en unieke speciaalbier met een alcoholpercentage van 5,5% helemaal af. 

 • Grolsch 0.0% - Pils - 0%

  Dankzij een unieke gistsoort en de modernste brouwtechniek is dit bier alcoholvrij met behoud van een volle, frisse smaak. 

 • Grolsch 0.0% Radler Ice Tea Citroen - Radler - 0%

  Grolsch 0.0% Radler Ice Tea Citroen is voor ieder moment van de dag. Dit alcoholvrije drankje is licht-zoet en echt fris van smaak.

 • Grolsch 0.0% Radler Limoen - Biermix - 0%

  Grolsch 0.0% Radler Limoen heeft de aangename licht bittere smaak van bier en de lekkere friszoete smaak van vruchtensap.

 • Grolsch Blonde Saison - Saison - 6,5%

  Grolsch Saison heeft door de toevoeging van echte honing in combinatie met Saison gist geeft het bier een mooi droog karakter. Zo heeft brouwer Marc Janssen de perfecte balans weten te vinden tussen droog, fruitig en kruidig.

 • Grolsch Dunkel Weizen - Dunkel weizen - 6%

  Grolsch Dunkel Weizen heeft een volle frisse, licht zoete karamelsmaak. Deze smaak krijgt deze Weizen door een speciaal geselecteerde karamelmout.

 • Grolsch Gerijpte Herfstbok - Bock - 6,6%

  Grolsch Gerijpte Herfstbok kwam voor het eerst op de markt in 2015. Voor het 400-jarige jubileum van Grolsch werd het speciaalbier ontwikkeld. Grolsch Gerijpte Herfstbok heeft door de zorgvuldige rijping een intens volle smaak waarin de zoetheid gemarkeerd wordt. Een speciaalbier voor de liefhebber met rijpe tonen van karamel, rozijnen en zwarte bessen gecompleteerd met een ronde afdronk. De smaak van Grolsch Herfstbok heeft zich in de fles verder ontwikkeld: van een jonge, zachtzoete bok naar een gerijpte, volmondige bok.

 • Grolsch herfstbok - Bock - 6,5%

  Grolsch Herfstbok is een traditioneel karaktervol bier met een stevige, zachtzoete smaak. Het heeft een warm en toegankelijk karakter, zachte geuren en een robijn rode kleur. daarbij aroma's van bosbessen en kaneel.

 • Grolsch kanon - Gerstewijn - 11,6%

  Grolsch Kanon heeft een zoete smaak.

 • Grolsch Klassieke Blond - Blond - 6,7%

  Grolsch Klassieke Blond heeft een licht bloemige geur en een subtiel bittere smaak. Dit speciaalbier van Grolsch bevat 6,7% alcohol. 

 • Grolsch Lentebok - Lentebok - 6,5%

  Grolsch Lentebok heeft een zoetige en lichte bittere smaak. Van de tap wordt het lichtzoete bier met een aroma van citrusvruchten geserveerd in het unieke Grolsch Bokbier glas.

 • Grolsch Premium Pilsener - Pils - 5%

  Grolsch heeft een licht bittere, hoppige en pittige smaak. Grolsch Premium Pilsner wordt gebrouwen met twee soorten hop, één voor de bitterheid en één voor het aroma. Dit geeft het bier een uniek karakter. Grolsch pils is vooral gekend om zijn aangename bitterheid en rijke afdronk. 

 • Grolsch Puur Weizen - Weizen - 5,1%

  Door puur water uit eigen bron, originele Duitse gist en speciaal voor Grolsch geselecteerde tarwemout heeft Grolsch Puur Weizen een volfrisse weizensmaak en de karakteristieke geuren van kruidnagel en fruit. 

 • Grolsch Radler 0.0% Citroen - Radler - 0%

  Grolsch Radler 0.0% is gemaakt van alcoholvrije pils met citroen- en sinaasappelsap. Hierdoor heeft het de typerende bittere smaak van bier en de lekkere friszoete smaak van vruchtensap. Door deze combinatie is Grolsch Radler 0.0% aangenaam fris van karakter. Het is natuurlijk gebrouwen met pure ingrediënten, zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige zoet- en kleurstoffen.

 • Grolsch Radler 0.0% Gember Citroen - Radler - 0%

  Radler Gember Citroen is gemaakt van Grolsch 0.0% bier, citroen- en sinaasappelsap en gember aroma. Deze Radler heeft de typerende bittere smaak van bier en het zoete, frisse van vruchtensap.

 • Grolsch Radler Citroen - Radler - 2%

  Grolsch Radler is gemaakt van Grolsch Premium Pilsner met citroen- en sinaasappelsap. Hierdoor heeft het de typerende bittere smaak van bier en de lekkere friszoete smaak van vruchtensap. Door deze combinatie is Grolsch Radler aangenaam fris van karakter. Het is natuurlijk gebrouwen met pure ingrediënten, zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige zoet- en kleurstoffen.

 • Grolsch Radler Limoen - Biermix - 2%

  Grolsch Radler Limoen is gemaakt van Grolsch pils bier, citroen, sinaasappel- en limoensap. In vergelijking met vorige Radlers van Grolsch bevat deze 35% minder suiker. 

 • Grolsch Session IPA - India Pale Ale - 3,5%

  Grolsch Session IPA is een fris en fruitig speciaalbier. Door het lage alcoholpercentage (3,5%) is het een erg toegankelijk bier, terwijl het hoppige karakter behouden blijft. 

 • Grolsch Weizen 0.0% - Weizen - 0%

  Grolsch Weizen 0.0% is een natuurtroebel tarwebier. Door het unieke brouwproces is dit bier alcoholvrij met behoud van de volfrisse weizen smaak en de karakteristieke geuren van kruidnagel en fruit. De perfecte dorstlesser voor elk moment.

 • Grolsch Weizen-IPA - India Pale Ale - 6%

  Deze Weizen-IPA is gebrouwen met een royaal aantal verschillende hopsoorten, waarbij de citra hop zorgt voor de fruitige aroma's en de magnum hop voor een verfijnde na bitter. Door gebruik te maken van de speciale late-hopping methode blijven de aroma's volledig behouden voor het bier. Bij het proeven gaat de aandacht uit naar tonen van citrus, sinaasappel en grapefruit, terwijl de karakteristieke weizen geuren als kruidnagel en fruit ook zijn te herkennen. 

 • Grolsch Winterbok - Winter - 7,5%

  Deze Winterbok kenmerkt zich door een volle smaak met tonen van honing, kaneel, gember en kruidnagel. Het heeft een toegankelijk karakter en een zachte geur. Net als de andere Grolsch bokbieren wordt Winterbok traditioneel ondergistend gebrouwen.

 • Grolsch Zomerbok - Bock - 6,4%

  Grolsch Kistalheldere Zomerbok heeft een aroma van kruidnagel en fruit. De smaak is fris en heeft fruitige tinten.

Bekijk alle Grolsch merken

Nieuws over Grolsch

 • Grolsch Herfstbier 0.0

  Grolsch introduceert Herfstbier 0.0% tijdens Military Boekelo-Enschede

  Grolsch introduceert Herfstbier 0.0%, Grolsch is hiermee de eerste grote brouwerij die een alcoholvrij bier bedoeld voor het najaar, op de markt brengt. 

  Brouwerijen

  8 okt 2019 bij Nieuws

 • Bieren per gemeente

  Welk bier is het populairst in jouw gemeente?

  Er is opnieuw onderzoek gedaan naar het meest getapte bier per gemeente. In de meeste Nederlandse gemeentes wordt in het merendeel van de gevallen Heineken getapt, maar daar zijn zeker uitzonderingen op. 

  Horeca

  17 sep 2019 bij Nieuws

 • Grolsch Honing Weizen Geniet en Geef 2019 bier

  Geniet & Geef bier voor KiKa wordt geveild door Hanna Verboom

  Op 5 september 2019 veilt Hanna Verboom de eerste doos met 12 flessen Geniet & Geef bier voor KiKa. Deze veiling volgt aansluitend op de landelijke lancering van dit jaarlijkse initiatief, dat dit jaar plaatsvindt in Café de Jaren te Amsterdam. 

  Biermerken

  3 sep 2019 bij Nieuws

 • Nederlands succes World Beer Awards 2019

  Nederlandse winnende bieren tijdens de World Beer Awards 2019

  Verschillende Nederlandse brouwerijen zijn in de prijzen gevallen tijdens de World Beer Awards 2019. Naast de gouden medailles vind je ook het beste Nederlandse bier per categorie.

  Brouwerijen

  9 aug 2019 bij Nieuws

 • Geniet & Geef Bier 2019 bij de Grolsch brouwerij

  Grolsch Honing Weizen is het Geniet & Geef bier 2019

  Het Geniet & Geef bier 2019 is gereed. Het jaarlijkse bier waarvan alle opbrengsten naar KiKa gaan is dit jaar een Honing Weizen gebrouwen door Grolsch.

  Biermerken

  7 aug 2019 bij Nieuws

 • Grolsch Zomerzon

  Twaalfde Grolsch proeverij bier: ZomerZon

  Het twaalfde bier uit de Grolsch Proeverij is een zomers bier met de naam Grolsch Zomerzon. Het bier is gebrouwen door twee Grolsch brouwers: Guy Evers en Marc Janssen.

  Horeca

  6 aug 2019 bij Nieuws

 • Grolsch pils in herbruikbare draagtray

  Grolsch en Kornuit starten met herbruikbare draagtrays op festivals

  Grolsch en Kornuit starten met herbruikbare draagtrays op festivals. De draagtrays van gerecycled plastic zijn geïntroduceerd om de hoeveelheid afval op festivals verder te reduceren.

  Brouwerijen

  29 mei 2019 bij Nieuws

 • Grolsch Duurzaam ondernemen

  Grolsch zet volgende stappen in verdere verduurzaming van verpakkingen

  Bierbrouwer Grolsch heeft al ruim 70% van haar verpakkingen voor de Nederlandse markt in de vorm van retour- of hervulbare verpakkingen. Nagenoeg 100% van de Grolsch verpakkingen voor de Nederlandse markt is recyclebaar. 

  Brouwerijen

  30 apr 2019 bij Nieuws

 • Grolsch brouwt Geniet & Geef 2019 bier

  Grolsch brouwt Geniet & Geef 2019 bier

  Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, is een jaarlijks initiatief waarbij geld wordt ingezameld voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Dit jaar wordt het bier door Grolsch gebrouwen.

  Evenementen

  25 apr 2019 bij Nieuws

 • Grolsch FC Twente blikken

  Grolsch lanceert gelimiteerd FC Twente blik

  Vanaf deze week kunnen supporters van FC Twente op een bijzondere manier proosten op het kampioenschap van hun club in de Keuken Kampioen Divisie. Bierbrouwer Grolsch komt namelijk met een speciaal FC Twente blik. 

  Marketing

  23 apr 2019 bij Nieuws

 • Grolsch introduceert Weizen 0.0%

  Grolsch introduceert Weizen 0.0%

  Grolsch introduceert een nieuw bier, namelijk de Grolsch Weizen 0.0%. Na Grolsch 0.0% en de verschillende alcoholvrije Radlers komt Grolsch met haar eerste alcoholvrije speciaalbier.

  Brouwerijen

  11 mrt 2019 bij Nieuws

 • Grolsch Saison en Grolsch Klassieke Blond op fles uitgebracht

  Grolsch Blond en Saison enthousiast ontvangen en nu landelijk verkrijgbaar

  Er zijn opnieuw twee Grolsch Proeverij bieren op fles uitgebracht. Grolsch Klassieke Blond is verkrijgbaar in de iconische bruine beugel en Grolsch Blonde Saison op fles van 30cl.

  Detailhandel

  5 mrt 2019 bij Nieuws

 • Zie alle Grolsch nieuwsberichten.

  Producten van Grolsch

  Zie alle Grolsch producten.

  101 reacties

  Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

  Carlo (gast) op 26-09-2019 om 15:04:25

  vaak gedronken, en erg van genoten! goed bier!

  Dennis (gast) op 26-09-2019 om 15:00:24

  Beste bier dat ik ken! Genieten gewoon! Groeten uit Groenlo

  HENK (gast) op 26-09-2019 om 14:57:26

  beste pils dat er is, dat moet ik ook wel zeggen als tukker natuulk! Super bier!

  Ton Putman (gast) op 28-04-2019 om 18:48:05

  Dit spul is echt niet lekker, en er zit een laag troep onder in de fles en dat komt ook in je glas. Niet kopen

  Sanne (gast) op 08-03-2019 om 18:51:06

  In tegenstelling tot aantal reacties hier kunnen mijn vader en ik erg genieten van de Winterbok. Jammer dat het alleen in het winterseizoen beschikbaar is. Onze koelkast ligt er in elk geval vol mee!

  Zie meer reacties

  Zie minder reacties

  Bier, bier en nog eens bier!