Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch bier | Bieren van de Grolsche Bierbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch

Grolsch is een Nederlands biermerk dat in 1615 is opgericht. Grolsch bieren worden gebrouwen in de brouwerij in Enschede. Het Japanse Asahi is sinds 2016 de eigenaar van het Nederlandse biermerk.

Grolsch speciaalbieren, pils en alcoholvrij bier
Grolsch Weizen 0.0 logo

Achtergrond Informatie

Grolsch bieren worden gebrouwen door Grolsch Brouwerij in Boekelo. Er zijn op dit moment 22 biermerken van Grolsch bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Grolsch is een Nederlands biermerk dat in 1615 is opgericht. Grolsch bieren worden gebrouwen in de Grolsche brouwerij in Enschede. Het Japansa Asahi is sinds 2016 de eigenaar van het biermerk. Grolsch Premium Pilsner is het meest gedronken bier uit het Grolsch portfolio, maar daarnaast hebben zij ook nog verschillende speciaalbieren, (alcoholvrije) radlers, een alcoholvrij pils en alcoholvrije speciaalbieren in het assortiment.

Alle Grolsch merken

 • Grolsch 0.0% - Pils - 0%

  Dankzij een unieke gistsoort en de modernste brouwtechniek is dit bier alcoholvrij met behoud van een volle, frisse smaak. 

 • Grolsch 0.0% Radler Ice Tea Citroen - Radler - 0%

  Grolsch 0.0% Radler Ice Tea Citroen is voor ieder moment van de dag. Dit alcoholvrije drankje is licht-zoet en echt fris van smaak.

 • Grolsch 0.0% Radler Limoen - Radler - 0%

  Grolsch 0.0% Radler Limoen heeft de aangename licht bittere smaak van bier en de lekkere friszoete smaak van vruchtensap.

 • Grolsch Blonde Saison - Saison - 6,5%

  Grolsch Saison heeft door de toevoeging van echte honing in combinatie met Saison gist geeft het bier een mooi droog karakter. Zo heeft brouwer Marc Janssen de perfecte balans weten te vinden tussen droog, fruitig en kruidig.

 • Grolsch Dunkel Weizen - Dunkel weizen - 6%

  Grolsch Dunkel Weizen heeft een volle frisse, licht zoete karamelsmaak. Deze smaak krijgt deze Weizen door een speciaal geselecteerde karamelmout.

 • Grolsch Frisbittere IPA - India Pale Ale - 5,5%

  Bij deze India Pale Ale vind je citrus- en fruittonen in het aroma. De smaak kenmerkt zich door een frisbittere bite die daarna wat afvlakt fijn bittertje en een lichtzoete fruitige nasmaak. De aroma's en smaken van dit speciaalbier van Grolsch onstaant grotendeels door de gebruikte Aloha hop. 

 • Grolsch Gerijpte Herfstbok - Bock - 6,6%

  Grolsch Gerijpte Herfstbok kwam voor het eerst op de markt in 2015. Voor het 400-jarige jubileum van Grolsch werd het speciaalbier ontwikkeld. Grolsch Gerijpte Herfstbok heeft door de zorgvuldige rijping een intens volle smaak waarin de zoetheid gemarkeerd wordt. Een speciaalbier voor de liefhebber met rijpe tonen van karamel, rozijnen en zwarte bessen gecompleteerd met een ronde afdronk. De smaak van Grolsch Herfstbok heeft zich in de fles verder ontwikkeld: van een jonge, zachtzoete bok naar een gerijpte, volmondige bok.

 • Grolsch Herfstbier 0.0 - Herfstbok - 0%

  Grolsch Herfstbier 0.0% is zacht zoet van smaak met het aroma van karamel en de subtiele tonen van chocola, rozijnen en koffie. Dankzij een unieke gistsoort en de modernste brouwtechnieken is Meesterbrouwer Guy Evers er opnieuw in geslaagd om op geheel natuurlijke wijze een smaakvol, alcoholvrij speciaalbier te brouwen

 • Grolsch herfstbok - Bock - 6,5%

  Grolsch Herfstbok is een traditioneel karaktervol bier met een stevige, zachtzoete smaak. Het heeft een warm en toegankelijk karakter, zachte geuren en een robijn rode kleur. daarbij aroma's van bosbessen en kaneel.

 • Grolsch kanon - Lager - 11,6%

  Grolsch Kanon heeft een zoete smaak.

 • Grolsch Klassieke Blond - Blond - 6,7%

  Grolsch Klassieke Blond heeft een licht bloemige geur en een subtiel bittere smaak. Dit speciaalbier van Grolsch bevat 6,7% alcohol. 

 • Grolsch Kruidige Tripel - Tripel - 8,3%

  Grolsch Kruidige Tripel is een eigenzinnig bier, kruidig en fris. Door de toevoeging van kardemom, koriander en citroengras heeft dit Tripel bier een geheel eigen karakter gekregen. Grolsch Kruidige Tripel was het eerste bier in de Grolsch Proeverij, waar bijvoorbeeld ook Grolsch Session IPA uit is voortgekomen.

 • Grolsch Lentebok - Bock - 6,5%

  Grolsch Lentebok heeft een zoetige en lichte bittere smaak. Van de tap wordt het lichtzoete bier met een aroma van citrusvruchten geserveerd in het unieke Grolsch Bokbier glas.

 • Grolsch Premium Pilsner - Pils - 5%

  Grolsch heeft een licht bittere, hoppige en pittige smaak. Grolsch Premium Pilsner wordt gebrouwen met twee soorten hop, één voor de bitterheid en één voor het aroma. Dit geeft het bier een uniek karakter. Grolsch pils is vooral gekend om zijn aangename bitterheid en rijke afdronk. 

 • Grolsch Puur Weizen - Weizen - 5,1%

  Door puur water uit eigen bron, originele Duitse gist en speciaal voor Grolsch geselecteerde tarwemout heeft Grolsch Puur Weizen een volfrisse weizensmaak en de karakteristieke geuren van kruidnagel en fruit. 

 • Grolsch Radler 0.0% Citroen - Radler - 0%

  Grolsch Radler 0.0% is gemaakt van alcoholvrije pils met citroen- en sinaasappelsap. Hierdoor heeft het de typerende bittere smaak van bier en de lekkere friszoete smaak van vruchtensap. Door deze combinatie is Grolsch Radler 0.0% aangenaam fris van karakter. Het is natuurlijk gebrouwen met pure ingrediënten, zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige zoet- en kleurstoffen.

 • Grolsch Radler 0.0% Gember Citroen - Radler - 0%

  Radler Gember Citroen is gemaakt van Grolsch 0.0% bier, citroen- en sinaasappelsap en gember aroma. Deze Radler heeft de typerende bittere smaak van bier en het zoete, frisse van vruchtensap.

 • Grolsch Radler Citroen - Radler - 2%

  Grolsch Radler is gemaakt van Grolsch Premium Pilsner met citroen- en sinaasappelsap. Hierdoor heeft het de typerende bittere smaak van bier en de lekkere friszoete smaak van vruchtensap. Door deze combinatie is Grolsch Radler aangenaam fris van karakter. Het is natuurlijk gebrouwen met pure ingrediënten, zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige zoet- en kleurstoffen.

 • Grolsch Radler Limoen - Radler - 2%

  Grolsch Radler Limoen is gemaakt van Grolsch pils bier, citroen, sinaasappel- en limoensap. In vergelijking met vorige Radlers van Grolsch bevat deze 35% minder suiker. 

 • Grolsch Weizen 0.0% - Weizen - 0%

  Grolsch Weizen 0.0% is een natuurtroebel tarwebier. Door het unieke brouwproces is dit bier alcoholvrij met behoud van de volfrisse weizen smaak en de karakteristieke geuren van kruidnagel en fruit. De perfecte dorstlesser voor elk moment.

 • Grolsch Winterbok - Winter - 7,5%

  Deze Winterbok kenmerkt zich door een volle smaak met tonen van honing, kaneel, gember en kruidnagel. Het heeft een toegankelijk karakter en een zachte geur. Net als de andere Grolsch bokbieren wordt Winterbok traditioneel ondergistend gebrouwen.

 • Grolsch Zomerbok - Bock - 6,4%

  Grolsch Kistalheldere Zomerbok heeft een aroma van kruidnagel en fruit. De smaak is fris en heeft fruitige tinten.

Bekijk alle Grolsch merken

Nieuws over Grolsch

 • Speciaalbierglas van Grolsch gevuld met hun Dunkel Weizenbock

  Nieuw Grolsch Proeverij bier: Dunkel Weizenbock

  Grolsch heeft een nieuw proeverij bier gelanceerd: Grolsch Dunkel Weizenbock. Meesterbrouwer Marc Janssen vond inspiratie voor dit speciaalbier in de favoriete bieren van zijn vader en zijn vrouw.

  Biermerken

  6 okt 2020 bij Nieuws

 • Nederlands bier tijdens de world beer awards 2020

  World Beer Awards 2020: Nederlandse bieren in de prijzen

  Nederlandse brouwerijen zijn met verschillende speciaalbieren in de prijzen gevallen tijdens de World Beer Awards 2020. Ook dit jaar scoorden verschillende Nederlandse bieren een gouden medaille. 

  Awards

  17 sep 2020 bij Nieuws

 • Grolsch Herfstbier 0.0% flesje op de voorgrond en gevuld proeverij glas op de achtergrond

  Grolsch Herfstbier 0.0% nu landelijk verkrijgbaar

  Na een eerste testfase, waarin het alcoholvrije Herfstbier goed is ontvangen door consumenten, brengt Grolsch dit bier nu landelijk op de markt. Met deze introductie speelt Grolsch in op de groeiende vraag naar alcoholvrije bieren in Nederland.

  Biermerken

  15 sep 2020 bij Nieuws

 • Acht flesjes Grolsch speciaalbier op een rij die prijzen pakten tijdens de World Beer Awards

  Grolsch speciaalbieren succesvol bij World Beer Awards 2020

  Grolsch is flink in de prijzen gevallen tijdens de World Beer Awards. Maar liefst acht van hun speciaalbieren wisten een award in de wacht te slepen.

  Awards

  14 sep 2020 bij Nieuws

 • Biertap // Pixabay

  Meest getapte pils per gemeente 2020

  In verschillende gemeenten zijn verschillende biermerken populair. In een nieuw onderzoek van Datlinq worden de meest getapte bieren én alcoholvrije bieren per gemeente getoond. Welk bier wordt in jouw gemeente het meest getapt?

  Biermerken

  27 jul 2020 bij Nieuws

 • Grolsch bezorgservice

  Grolsch gestopt met bezorgservice in Twente

  De Grolsch bezorgservice was maar van korte duur, de brouwerij heeft na drie korte weken zelf de stekker uit de bezorgservice in Twente getrokken. 

  Acties

  3 mei 2020 bij Nieuws

 • Grolsch krat met #helpdehoreca waardebon

  Grolsch helpt de horeca met waardebon bij krat pils

  Grolsch helpt de horeca door de coronacrisis heen. Bij de aankoop van een Grolsch actiekrat krijg je een €5 euro waardebon voor jouw favoriete horecazaak. 

  Acties

  29 apr 2020 bij Nieuws

 • Grolsch Directeur

  Grolsch bijna van het gas af met warmte van Twence

  Op 21 april 2020 zette Grolsch opnieuw een forse stap richting een CO2- neutrale bierbrouwerij door het ondertekenen van een warmteleveringscontract met Twence. 

  Brouwerijen

  22 apr 2020 bij Nieuws

 • Grolsch Bier

  Grolsch Live Sessies vandaag van start

  Grolsch organiseert in het kader van #helpdehoreca live muziek sessies in lege cafés. Vanavond trapt Nielson de sessies af met een liveconcert dat te volgen is via de Instagram van Grolsch. 

  Acties

  15 apr 2020 bij Nieuws

 • Grolsch bier aan huis

  Tijdelijke bierbezorgservice van Grolsch

  Grolsch gaat vanaf donderdag 2 april tijdelijk bier aan huis bezorgen bij consumenten in de regio Oost-Nederland. Hiermee wordt ingespeeld op de huidige crisistijd, waarin mensen zo veel mogelijk binnen moeten blijven en veel werknemers bovendien hun reguliere werkzaamheden niet uit kunnen voeren. 

  Acties

  2 apr 2020 bij Nieuws

 • Geniet & Geef

  Geen Geniet & Geef bier dit jaar

  Er zal dit jaar geen Geniet & Geef bier worden gebrouwen. Stichting Geniet & Geef schuift de actie voor 2020 door naar 2021 vanwege het Coronavirus. In 2021 zal er weer een Geniet & Geef bier worden gepresenteerd!

  Acties

  1 apr 2020 bij Nieuws

 • Grolsch in de horeca

  Grolsch haalt bier terug uit de horeca

  Grolsch gaat er met tankwagens op uit om aangebroken tankbier terug te halen. De brouwer kan grondstoffen uit het teruggehaalde bier recyclen.

  Financieel

  26 mrt 2020 bij Nieuws

 • Zie alle Grolsch nieuwsberichten.

  Producten van Grolsch

  Zie alle Grolsch producten.