Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch bier | Bieren van de Grolsche Bierbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch

Grolsch is een Nederlands biermerk dat in 1615 is opgericht. Grolsch bieren worden gebrouwen in de brouwerij in Enschede. Het Japanse Asahi is eigenaar.

Achtergrond Informatie

Grolsch bieren worden gebrouwen door Grolsch Brouwerij in Boekelo. Er zijn op dit moment 22 biermerken van Grolsch bekend. Bekijk de bieren in onderstaande overzicht.

Grolsch is een Nederlands biermerk dat in 1615 is opgericht. Grolsch bieren worden gebrouwen in de Grolsche brouwerij in Enschede. Het Japansa Asahi is eigenaar van het biermerk. 

Alle Grolsch merken

 • Grolsch 0.0% - Alcoholvrij - 0%

  Dankzij een unieke gistsoort en de modernste brouwtechniek is dit bier alcoholvrij met behoud van een volle, frisse smaak. 

 • Grolsch 0.0% Radler Ice Tea Citroen - Alcoholvrij - 0%

  Grolsch 0.0% Radler Ice Tea Citroen is voor ieder moment van de dag. Dit alcoholvrije drankje is licht-zoet en echt fris van smaak.

 • Grolsch 0.0% Radler Limoen - Radler - 0%

  Grolsch 0.0% Radler Limoen heeft de aangename licht bittere smaak van bier en de lekkere friszoete smaak van vruchtensap.

 • Grolsch Blonde Saison - Saison - 6,5%

  Grolsch Saison heeft door de toevoeging van echte honing in combinatie met Saison gist geeft het bier een mooi droog karakter. Zo heeft brouwer Marc Janssen de perfecte balans weten te vinden tussen droog, fruitig en kruidig.

 • Grolsch Dunkel Weizen - Dunkel weizen - 6%

  Grolsch Dunkel Weizen heeft een volle frisse, licht zoete karamelsmaak. Deze smaak krijgt deze Weizen door een speciaal geselecteerde karamelmout.

 • Grolsch Gerijpte Herfstbok - Herfstbok - 6,6%

  Grolsch Gerijpte Herfstbok kwam voor het eerst op de markt in 2015. Voor het 400-jarige jubileum van Grolsch werd het speciaalbier ontwikkeld. Grolsch Gerijpte Herfstbok heeft door de zorgvuldige rijping een intens volle smaak waarin de zoetheid gemarkeerd wordt. Een speciaalbier voor de liefhebber met rijpe tonen van karamel, rozijnen en zwarte bessen gecompleteerd met een ronde afdronk. De smaak van Grolsch Herfstbok heeft zich in de fles verder ontwikkeld: van een jonge, zachtzoete bok naar een gerijpte, volmondige bok.

 • Grolsch herfstbok - Herfstbok - 6,5%

  Grolsch Herfstbok is een traditioneel karaktervol bier met een stevige, zachtzoete smaak. Het heeft een warm en toegankelijk karakter, zachte geuren en een robijn rode kleur. daarbij aroma's van bosbessen en kaneel.

 • Grolsch kanon - Gerstewijn - 11,6%

  Grolsch Kanon heeft een zoete smaak.

 • Grolsch Klassieke Blond - Blond - 6,7%

  Grolsch Klassieke Blond heeft een licht bloemige geur en een subtiel bittere smaak. Dit speciaalbier van Grolsch bevat 6,7% alcohol. 

 • Grolsch Kruidige Tripel - Tripel - 8,3%

  Grolsch Kruidige Tripel is een eigenzinnig bier, kruidig en fris. Door de toevoeging van kardemom, koriander en citroengras heeft dit Tripel bier een geheel eigen karakter gekregen. Grolsch Kruidige Tripel was het eerste bier in de Grolsch Proeverij, waar bijvoorbeeld ook Grolsch Session IPA uit is voortgekomen.

 • Grolsch Lentebok - Lentebok - 6,5%

  Grolsch Lentebok heeft een zoetige en lichte bittere smaak. Van de tap wordt het lichtzoete bier met een aroma van citrusvruchten geserveerd in het unieke Grolsch Bokbier glas.

 • Grolsch Premium Pilsener - Pils - 5%

  Grolsch heeft een licht bittere, hoppige en pittige smaak. Grolsch Premium Pilsner wordt gebrouwen met twee soorten hop, één voor de bitterheid en één voor het aroma. Dit geeft het bier een uniek karakter. Grolsch pils is vooral gekend om zijn aangename bitterheid en rijke afdronk. 

 • Grolsch Puur Weizen - Weizen - 5,1%

  Door puur water uit eigen bron, originele Duitse gist en speciaal voor Grolsch geselecteerde tarwemout heeft Grolsch Puur Weizen een volfrisse weizensmaak en de karakteristieke geuren van kruidnagel en fruit. 

 • Grolsch Radler 0.0% Citroen - Alcoholvrij - 0%

  Grolsch Radler 0.0% is gemaakt van alcoholvrije pils met citroen- en sinaasappelsap. Hierdoor heeft het de typerende bittere smaak van bier en de lekkere friszoete smaak van vruchtensap. Door deze combinatie is Grolsch Radler 0.0% aangenaam fris van karakter. Het is natuurlijk gebrouwen met pure ingrediënten, zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige zoet- en kleurstoffen.

 • Grolsch Radler 0.0% Gember Citroen - Radler - 0%

  Radler Gember Citroen is gemaakt van Grolsch 0.0% bier, citroen- en sinaasappelsap en gember aroma. Deze Radler heeft de typerende bittere smaak van bier en het zoete, frisse van vruchtensap.

 • Grolsch Radler Citroen - Radler - 2%

  Grolsch Radler is gemaakt van Grolsch Premium Pilsner met citroen- en sinaasappelsap. Hierdoor heeft het de typerende bittere smaak van bier en de lekkere friszoete smaak van vruchtensap. Door deze combinatie is Grolsch Radler aangenaam fris van karakter. Het is natuurlijk gebrouwen met pure ingrediënten, zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige zoet- en kleurstoffen.

 • Grolsch Radler Limoen - Radler - 2%

  Grolsch Radler Limoen is gemaakt van Grolsch pils bier, citroen, sinaasappel- en limoensap. In vergelijking met vorige Radlers van Grolsch bevat deze 35% minder suiker. 

 • Grolsch Session IPA - India Pale Ale - 3,5%

  Grolsch Session IPA is een fris en fruitig speciaalbier. Door het lage alcoholpercentage (3,5%) is het een erg toegankelijk bier, terwijl het hoppige karakter behouden blijft. 

 • Grolsch Weizen 0.0% - Alcoholvrij - 0%

  Grolsch Weizen 0.0% is een natuurtroebel tarwebier. Door het unieke brouwproces is dit bier alcoholvrij met behoud van de volfrisse weizen smaak en de karakteristieke geuren van kruidnagel en fruit. De perfecte dorstlesser voor elk moment.

 • Grolsch Weizen-IPA - Weizen - 6%

  Deze Weizen-IPA is gebrouwen met een royaal aantal verschillende hopsoorten, waarbij de citra hop zorgt voor de fruitige aroma's en de magnum hop voor een verfijnde na bitter. Door gebruik te maken van de speciale late-hopping methode blijven de aroma's volledig behouden voor het bier. Bij het proeven gaat de aandacht uit naar tonen van citrus, sinaasappel en grapefruit, terwijl de karakteristieke weizen geuren als kruidnagel en fruit ook zijn te herkennen. 

 • Grolsch Winterbok - Winter - 7,5%

  Deze Winterbok kenmerkt zich door een volle smaak met tonen van honing, kaneel, gember en kruidnagel. Het heeft een toegankelijk karakter en een zachte geur. Net als de andere Grolsch bokbieren wordt Winterbok traditioneel ondergistend gebrouwen.

 • Grolsch Zomerbok - Weizen - 6,4%

  Grolsch Kistalheldere Zomerbok heeft een aroma van kruidnagel en fruit. De smaak is fris en heeft fruitige tinten.

Bekijk alle merken

Nieuws items

 • Grolsch pils in herbruikbare draagtray

  Grolsch en Kornuit starten met herbruikbare draagtrays op festivals

  Grolsch en Kornuit starten met herbruikbare draagtrays op festivals. De draagtrays van gerecycled plastic zijn geïntroduceerd om de hoeveelheid afval op festivals verder te reduceren.

  Brouwerijen

  29 mei 2019 bij Nieuws

 • Grolsch Duurzaam ondernemen

  Grolsch zet volgende stappen in verdere verduurzaming van verpakkingen

  Bierbrouwer Grolsch heeft al ruim 70% van haar verpakkingen voor de Nederlandse markt in de vorm van retour- of hervulbare verpakkingen. Nagenoeg 100% van de Grolsch verpakkingen voor de Nederlandse markt is recyclebaar. 

  Brouwerijen

  30 apr 2019 bij Nieuws

 • Grolsch FC Twente blikken

  Grolsch lanceert gelimiteerd FC Twente blik

  Vanaf deze week kunnen supporters van FC Twente op een bijzondere manier proosten op het kampioenschap van hun club in de Keuken Kampioen Divisie. Bierbrouwer Grolsch komt namelijk met een speciaal FC Twente blik. 

  Marketing

  23 apr 2019 bij Nieuws

 • Grolsch introduceert Weizen 0.0%

  Grolsch introduceert Weizen 0.0%

  Grolsch introduceert een nieuw bier, namelijk de Grolsch Weizen 0.0%. Na Grolsch 0.0% en de verschillende alcoholvrije Radlers komt Grolsch met haar eerste alcoholvrije speciaalbier.

  Brouwerijen

  11 mrt 2019 bij Nieuws

 • Grolsch Saison en Grolsch Klassieke Blond op fles uitgebracht

  Grolsch Blond en Saison enthousiast ontvangen en nu landelijk verkrijgbaar

  Er zijn opnieuw twee Grolsch Proeverij bieren op fles uitgebracht. Grolsch Klassieke Blond is verkrijgbaar in de iconische bruine beugel en Grolsch Blonde Saison op fles van 30cl.

  Detailhandel

  5 mrt 2019 bij Nieuws

 • Prijzen horecafusten verhoogt

  Prijzen van bier voor de horeca in 2019

  De grootste brouwerijen in Nederland hebben voor hun biermerken de prijzen bekendgemaakt én opnieuw verhoogt voor 2019. Een gemiddelde stijging van 3,5%.

  Horeca

  18 jan 2019 bij Nieuws

 • Onderzoek naar glyfosaat in bier

  Bier in Nederland bevat onkruidverdelger

  Sommige bieren op de Nederlandse markt blijken de onkruidverdelger glyfosaat te bevatten. A Healthy Life deed een laboratoriumonderzoek met 31 bieren. 

  Onderzoek

  26 nov 2018 bij Nieuws

 • European Beer Star

  Nederlandse winnaars European Beer Star 2018

  De European Beer Star is een jaarlijks terugkerende competitie waarbij de beste speciaalbieren worden verkozen. Nederland heeft dit jaar buitengewone resultaten weten te behalen.

  Brouwerijen

  15 nov 2018 bij Nieuws

 • Grolsch Dunkel Weizen

  Grolsch Dunkel Weizen is terug

  Grolsch Dunkel Weizen is terug van weggeweest. Dit speciaalbier werd voor het laatst gebrouwen in 2013 en met de toegenomen vraag brouwt Grolsch het weer.

  Biermerken

  22 sep 2018 bij Nieuws

 • Bruine Beugelfles van Grolsch opnieuw op de markt

  Grolsch herintroduceert de bruine beugel

  De bruine beugelfles van Grolsch is terug van weggeweest. Vanaf deze week brengt de bierbrouwer haar Grolsch Kruidige Tripel in de bruine beugelfles op de markt. 

  Marketing

  13 sep 2018 bij Nieuws

 • Nederlandse winnaars tijdens World Beer Awards 2018

  World Beer Awards 2018 uitslagen

  De winnaars van de World Beer Awards 2018 zijn bekendgemaakt. Verschillende Nederlandse brouwerijen wisten hoge ogen te gooien tijdens de grootste biercompetitie ter wereld.

  Brouwerijen

  22 aug 2018 bij Nieuws

 • Hertog Jan Bastaard

  AD Radler test 2018

  Het AD heeft een panel samengesteld om verschillende Nederlandse en Duitse Radlers te proeven. De bierexperts beoordeelden deze Radler bieren op smaak en velden een oordeel.

  Biermerken

  2 aug 2018 bij Nieuws

 • Zie alle nieuwsberichten.

  Shop items

  8 reacties

  Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

  Meneer M (gast) op 14-01-2018 om 14:33:59

  Grolsch is 1 van de weinige pilseners waar ik de volgende morgen diarree van krijg, als ik daar een aantal van gedronken heb. Bepaalde hopjes waar ik niet zo goed tegen kan waarschijnlijk zal de oorzaak zijn. Ik las dat meer mensen dat ervaren bij Grolsch drinken, ben dus niet de enige.

  Letrops (gast) op 31-01-2015 om 13:01:05

  Gewoon Brand gaan drinken . donkerbruine fles altijd goed !!

  Paul (gast) op 16-01-2015 om 15:42:28

  Jumbo boycot nu eindelijk de Grolsch 30 cl, omdat de inkoopsprijs te hoog is.
  Goeie zet van Jumbo!!!

  Arjan (gast) op 18-12-2014 om 11:47:00

  Behoorlijke flauwe truc om meer geld per liter te verdienen.... Nieuwe flesje heeft 10% minder inhoud....

  Ruud (gast) op 29-11-2014 om 19:23:11

  De nieuwe flesjes kun je liggend niet stapelen in de koelkast !?!?
  Onbegrijpelijk !!! Design is belangrijker dan gebruiksgemak.
  Op zoek maar naar een ander merk.......

  Zie meer reacties

  Zie minder reacties