Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

salaris verhoging Heineken top

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

salaris verhoging Heineken top

24 april 2011 om 11:03

Ondanks gemor van verschillende aandeelhouders en werknemers krijgt de top van bierbrouwer Heineken een hoger salaris. Ook kan de top hogere bonussen tegemoetzien bij goede prestaties.

Jean-Francois van Boxmeer De aandeelhoudersvergadering stemde donderdag uiteindelijk toch in met het nieuwe beloningsbeleid. Net als vorig jaar stemde een relatief grote groep (bijna 20 procent) tegen de nieuwe voorstellen. Ook in 2010 was er sprake van een verhoging van de beloningen voor de top en gingen de voorstellen ondanks een tegenstemmende minderheid toch door.

Lees ook

Jean-François van Boxmeer, de bestuurvoorzitter van Heineken,  ziet zijn salaris vanaf dit jaar met ruim 10% stijgen tot 1,05 miljoen euro. Verder verhoogt de raad van commissarissen de maximale bonus van Van Boxmeer tot 140% in plaats van 100% van het basissalaris. Het salaris van financieel bestuurder René Hooft Graafland blijft gelijk op 650.000 Euro, maar zijn bonus kan oplopen tot 100% van het salaris.

Niet alleen aandeelhouders zijn tegen de verhoging, ook een groep werknemers van Heineken zijn niet blij met de verhoging. In een open brief aan de leden van de raad van bestuur van Heineken hebben de werknemers een oproep gedaan voor eerlijke deling van de bonussen. ,,De kortetermijnbonus van de twee leden van de raad van bestuur over 2010 is hoog genoeg om alle 4.000 medewerkers 500 euro in handen te geven'', stelde FNV Bondgenoten in een verklaring.

Cookie instellingen