Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Schokkend: Duits bier bevat plastic, huid en glas!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Schokkend: Duits bier bevat plastic, huid en glas!

11 september 2014 om 12:35

Uit onderzoek blijkt dat 24 populaire Duitse bieren piepkleine stukjes plastic bevatten. Ook zijn er stukjes huid, glas en zelfs een insect in het bier gevonden!

Plastic is een groot probleem. We laten het overal slingeren, het breekt niet natuurlijk af en het bevuilt zelfs de diepste delen van de oceanen. En nu is zelfs gebleken dat Duits bier ook piepkleine stukje plastic bevat!

MarChemConsult onderzoekt 24 Duitse bieren

Onderzoekers van het Duitse bedrijf MarChemConsult hebben 24 biersoorten, waaronder de tien populairste Duitse bieren, onderzocht. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat elk van de 24 brouwsels microscopisch kleine deeltjes plastic, huid en glas bevatte. Dat klinkt verschrikkelijk, er moet echter wel bij vermeld worden dat het gaat om kleine hoeveelheden, die niet gevaarlijk voor de gezondheid zijn.

Lees ook

Vaak ging het om individuele microdeeltjes, maar soms was het plastic ook samengeklonterd tot een grotere "klont". De meeste deeltjes waren transparant, maar er werden ook blauwe, zwarte en groene deeltjes in het Duitse bier aangetroffen.

Onbekende oorsprong

Maar waar komt dat plastic vandaan? De onderzoekers kunnen hierop geen antwoord geven. Het kan zijn dat machines die gebruikt worden voor de productie van bier stukjes plastic loslaten. Ook kan het zijn dat gerst en hop dat gebruikt wordt om bier te brouwen met de microdeeltjes besmet was. Of misschien waren de flessen al bevuild voor ze gevuld werden met bier.

Huid, glas en een insect in het bier aangetroffen

Onder hun microscoop ontdekten de onderzoekers nog meer onregelmatigheden dan alleen de aanwezigheid van plastic. Ze vonden namelijk ook kleine huidschilfers, wellicht van medewerkers van de brouwerij. En dat was niet alles. Drie bieren bevatten minuscule glasscherven en in één bier werd zelfs een vrijwel intact insect gevonden! Toch maar een Nederlands biertje in het vervolg?

Lees het hele onderzoek in Food Additives & Contaminants.

Cookie instellingen