Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Slijtersunie wil actie tegen overtreding drankwet

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Slijtersunie wil actie tegen overtreding drankwet

31 augustus 2016 om 09:47

De Slijtersunie wil dat er actie wordt ondernomen tegen gemeenten die de drank- en horecawet overtreden.

Dit schreef de branchevereniging voor slijters dinsdag in een open brief aan staatsecretaris van Rijn (Volksgezondheid).

Slijtersunie

De mengvorm tussen winkels en horeca wordt ook wel Blurring genoemd. Een biertje bij de kapper is wat ons betreft niet verkeerd!

Blurring 

De Slijtersunie is er niet over te spreken dat de gemeente Nieuwegein doorgaat met een pilot waarin wordt geëxperimenteerd met een mengvorm van winkels en horeca. Burgemeester Frans Backhuijs laat winkeliers in zijn gemeente alcohol schenken voor hun klanten.

Lees ook

Nieuwegein doet met 36 andere gemeenten mee aan een proef om te onderzoeken of de geldende wet aangepast moet worden. De wet verbiedt nu het aanbieden van een drankje in een winkel, maar dat verbod is volgens de gemeenten in de praktijk niet te handhaven.

Oordeel van de rechter

De rechter bepaalde vorige maand dat deze activiteiten in strijd zijn met de wet. De burgemeester van Nieuwegein heeft echter laten weten gewoon verder te gaan met de proef. Volgens hem heeft de rechter de pilot niet verboden.

De SlijtersUnie spreekt van "een onverantwoorde omgang met de wet, de rechtspraak en het bestuur". De branchevereniging laat verder weten dat het voor hen onmogelijk is om alle deelnemende gemeenten voor de rechter te dagen. 

Cookie instellingen