Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Speciaalbier Gilde bezorgt bijzondere bieren aan huis

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Speciaalbier Gilde bezorgt bijzondere bieren aan huis

17 september 2013 om 10:56

Biergildes zijn er in overvloed. De opzet is vaak hetzelfde; een select gezelschap houdt een paar keer per jaar proeverijen en soms excursies naar een brouwerij. 

Dit Speciaalbier Gilde pakt het net even anders aan en bezorgt bijzondere bieren aan huis.

Speciaalbier Gilde bezorgt bijzondere bieren aan huis

Speciaalbier Gilde

Ergens in juli van dit jaar zaten Bas van Petten (35) en Sietse Kingma (29) in een strandtent aan het strand van Castricum te filosoferen over hun zakelijke toekomst, onder het genot van een Texelse Skuumkoppe. Plots doemde daar het idee op voor het Speciaalbier Gilde en werden alle ideeën voor een eigen bedrijf opzij geschoven. Soms is de hobby even belangrijker dan zaken. “Iets opzetten dat je zelf heel leuk vindt, is toch geweldig?”, vindt Van Petten. “Sietse en ik zouden ons zelf meteen abonneren op een service die speciale bieren aan huis bezorgt.” Bas van Petten en Sietse Kingma bedachten daarom het Speciaalbier Gilde. Ook proeverijen, ook excursies, maar vooral: om de maand een bijzondere selectie speciaalbieren die wordt thuisbezorgd bij de gildeleden.

Bierexpert Jef van den Steen

Enkele uren en biertjes later was de basis duidelijk.  Liefhebbers krijgen de kans om lid te worden van het gilde om zo unieke speciaalbieren te proeven, en ook het verhaal erachter te leren. Elke twee maanden ontvangen zij een pakket met zes verschillende bieren, samengesteld door Jef van den Steen, dé bierexpert van Vlaanderen en Nederland. Van den Steen heeft een indrukwekkende reeks bierboeken op zijn naam, geeft lezingen en schrijft voor onder andere Bier Passie Magazine het culinaire tijdschrift Smaak. Van den Steen is dus bij uitstek de persoon om de bieren te selecteren en het verhaal erachter te vertellen. Elk pakket is een reis door de geschiedenis van het bierbrouwen.

Lees ook

Meer dan 1000 likes op Facebook

Na een korte inventarisatie onder vrienden bleek dat het Speciaalbier Gilde niet alleen bij Van Petten en Kingma zelf enthousiasme opriep.  “Bijna allemaal zouden ze direct lid worden”, zegt Kingma. Om de haalbaarheid verder te testen werd een Facebookpagina ingericht. Toen hier binnen een week meer dan 1000 likes en 100 voorinschrijvingen binnenkwamen, werd duidelijk dat het idee grote kans van slagen had.

Na gesprekken met brouwerijen, groothandels, transporteurs en verpakkingsbedrijven was eind augustus de kogel door de kerk: het Speciaalbier Gilde zou er komen. Op 1 november gaat het echt van start en worden de eerste proefpakketten verstuurd. Ook proeverijen en excursies komen zeker op het programma, maar Van Petten en Kingma staan ook open voor andere initiatieven van de gildeleden zelf. “De input van anderen is zeer welkom. We willen het  gilde namelijk samen met onze leden tot een succes maken.”

Inschrijven voor de proefpakketen kan hier. Vanaf 1 november gaat het van start en ontvang je, je proefpakket.

 

Cookie instellingen