Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

St. Bernardus Abt 12 Magnum 2021 gepresenteerd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

St. Bernardus Abt 12 Magnum 2021 gepresenteerd

10 februari 2021 om 15:37

St. Bernardus uit Watou heeft de magnumfles Abt 12 voor dit jaar gepresenteerd. Sinds 2012 worden een beperkt aantal Magnum flessen van 1,5 liter afgevuld.

St Bernardus Abt 12 Magnum fles 2021
foto van het bier St. Bernardus abt 12
Brouwerij St. Bernardus in Watou

Abt 12 op magnum fles

St. Bernardus Abt 12 Magnum fles Sinds 2012 produceert St. Bernardus jaarlijks een beperkt aantal Magnum flessen van 1,5 liter. Het Abt 12 bier wordt dan afgevuld in een speciale donkerbruine St.Bernardus magnum fles met het logo van de brouwerij in reliëf, een 'Bière Belge' hals, een gepersonaliseerde kurk en een unieke muselet. Er wordt ieder jaar beroep gedaan op een kunstenaar voor de uitwerking van het etiket. In het verleden sierden zo werken van o.a. Rik Vermeersch, Christian Silvain, Kamagurka, Pjeroo Robjee en André Van Schuylenbergh het etiket.

Editie 2021

Voor de magnum editie 2021 staat voor de eerste keer in de reeks een foto centraal als kunstwerk op het label. Het universum van de verhalende fotograaf Bart Ramakers is een kunstzinnige vertaling van traditionele thema’s uit de klassieke kunsten, theater, mythen en literatuur. Zijn gelaagde oeuvre verraadt zijn opleiding als tekenaar en historicus.

Hij laat zich inspireren door het surrealisme maar evengoed door Caravaggio, diens barokke clairobscur handtekening is trouwens duidelijk herkenbaar in het tafereel dat Bart creëerde voor de onbedoeld laatste Panamarenko foto ‘Around The World in 80 Years’.

Lees ook

Eind 2019 verzamelden heel wat bekende Vlamingen bij Panamarenko thuis om middels een aantal ‘Jules Verne’ geïnspireerde beelden zijn gelijknamige tentoonstelling te promoten. Twee dagen later zou Panamarenko ironisch genoeg vertrekken voor zijn laatste en langste reis ooit. Je herkent op het label, naast Panamarenko en zijn vrouw Eveline Hoorens, ook Rob Vanoudenhoven, Mark Uytterhoeven, Guy Mortier, Stijn Meuris en Bart Persoons.

Zaakvoerder Hans Depypere: “Ik ben heel trots dat we erin geslaagd zijn om de laatste foto van Panamarenko op onze Magnum fles te krijgen. Op deze manier krijgt de 10de creatie in onze Magnum reeks een heel speciale betekenis.”