Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

St. Bernardus lanceert '75 Years Anniversary' bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

St. Bernardus lanceert gelimiteerd 75 Years Anniversary bier

13 mei 2022 om 16:14

Brouwerij St. Bernardus uit Watou lanceert een eenmalig bier speciaal voor het 75-jarig jubileum. Het St. Bernardus 75 Years Anniversary bier vormt het sluitstuk van de 75ste verjaardag van de brouwerij.

St. Bernardus 75 years anniversary
St Bernardus 75 years anniversary beer
Bar Bernard Terras

75 jaar St. Bernardus

Vorig jaar lanceerde St. Bernardus naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de brouwerij nog het boek “Het verhaal van een abdijbier dat er eigenlijk geen is”. Ondertussen zijn we ruim een jaar verder en acht de brouwerij het tijd om het eenmalige, limited edition ’75 years anniversary beer’ vrij te geven.

St.Bernardus ’75 years anniversary’ is het sluitstuk van de 75ste verjaardag van de brouwerij. Om die verjaardag luister bij te zetten, creëerden de brouwers een feestelijk ‘tripel style’ verjaardagsbier. Het bier verschijnt in uiterst gelimiteerde oplage van 11.000 flessen en is enkel verkrijgbaar in 75cl. Iedere fles werd trouwens voorzien van een uniek, eigen nummer!

Over het bier

St. Bernardus 75 Years Anniversary is een volgouden bier met een weelderige maar elegante schuimkraag. ’75 years anniversary’ kenmerkt ongetwijfeld de typische St.Bernardus signatuur: het heerlijke grondwater van Watou zorgt voor een zalige zilte toets, de kwaliteitsvolle mouten brengen een aangename volmondigheid met impressies van zachte kandij & nougat en dankzij de unieke gist bevat het aroma de frisse fruitigheid van boomvruchten als banaan, rode appel en peer. De gebalanceerde afdronk wordt mooi aangevuld met de geraffineerde bitterheid van de hop.

Lees ook

Bier & spijs combinaties

Dit feestelijk verjaardagsbier smaakt heerlijk bij salades met zeevruchten, hartige gerechten met gegrild vlees of bij een groenterijk stoofpotje van gevogelte. Een aperitief of digestief, vergezeld met een stukje St.Bernardus kaas, is natuurlijk ook niet te versmaden.

75 jaar Brouwerij St. Bernardus