Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stadshaven Brouwerij lanceert bier met schil van koffiebes

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stadshaven Brouwerij lanceert bier met schil van koffiebes

07 juni 2021 om 14:03

Stadshaven Brouwerij Rotterdam en Man Met Bril Koffie hebben de handen ineen geslagen voor een bijzondere samenwerking. 'Hubertus Cornelis' is een Rotterdams biertje dat is gebrouwen met de schil van koffiebes.

Opa Huub met zijn Hubertus Cornelis bier
Hubertus Cornelis Blond bier
Hubertus Cornelis Samenwerking Stadshaven Brouwerij en Man met Bril koffie

Hubertus Cornelis

Man met Bril in Stadshaven Brouwerij Stadshaven Brouwerij Rotterdam en Man Met Bril Koffie lanceren met trots de 'Hubertus Cornelis': een fris donkerblond zomerbiertje dat op duurzame wijze gebrouwen is met cascara, de schil van koffiebes. 

Het biertje is vernoemd naar de opa van Paul Sharo, de eigenaar van Man Met Bril Koffie, en is een eerbetoon aan de oudere generaties. Paul Sharo: ‘Mijn opa Hubertus Cornelis is een doorzetter, levensgenieter én bierliefhebber. Hij overleefde de Tweede Wereldoorlog en de Watersnoodramp, heeft zijn hele leven keihard gewerkt, kreeg onlangs een tweede heup en trotseerde twee corona-inentingen. Als dat geen biertje verdient, weten wij het ook niet meer.’

Het bier is afgelopen vrijdag (4 juni 2021), op Nationale Opa en Oma dag, verkrijgbaar in meer dan 20 horecagelegenheden in Rotterdam. 

Pluk de dag. Juist nu.

De unieke samenwerking tussen de twee Rotterdamse ondernemingen kent zijn oorsprong bij de ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit van beide bedrijven. Juist nu zagen de brouwerij en de branderij een kans om een biertje te lanceren, in een onzekere tijd waarin verbinding zo hard nodig is.

Lees ook

Samen ontwikkelden zij een toegankelijk en vrolijk donkerblond zomerbier dat door de toevoeging van de koffiebesschil extra fris smaakt. De Hubertus Cornelis knalt je glas uit. Het biertje staat met zijn naam en power zo symbool voor het doorzettingsvermogen en de levenskracht van de generaties boven ons. Het roept tegelijkertijd op om stil te staan bij de kleine geluksmomenten. Carpe diem. Nu is dat misschien wel belangrijker dan ooit.

Duurzaam gebrouwen

Proosten met Hubertus Cornelis bier Doordat de Hubertus Cornelis wordt gebrouwen met cascara, een bijproduct van het koffieproces, wordt verspilling tegengegaan en optimaal gebruik gemaakt van reststromen. Dit sluit naadloos aan op de circulaire mindset van de twee initiatiefnemers. Zo bottelt de gloednieuwe en hypermoderne Stadshaven Brouwerij op uiterst duurzame wijze sinds een maand de eerste craftbiertjes, waarbij onder meer gebruik wordt gemaakt van zonne-energie en oude scooteraccu’s. Man Met Bril Koffie staat volledig achter deze duurzame visie en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot Rotterdams meest toonaangevende direct trade koffiemerk.

Alexander Bruring, Sales & Marketing Directeur Stadshaven Brouwerij: ‘Wij proberen zo duurzaam mogelijk te brouwen. Zo wordt afvalwater tijdens het proces opgevangen, gezuiverd en opnieuw gebruikt als brouwwater en smullen de koeien van de drijvende boerderij verderop van de bostel: een restproduct van het brouwproces. Dat wij nu een biertje kunnen maken met schillen die anders de prullenbak in gaan, is een fantastische ontwikkeling.’

Locaties

De Hubertus Cornelis is vanaf vandaag verkrijgbaar bij De Gele Kanarie, Bokaal, Containerbar Noord, Melief Bender, De Pui, Vroesenpaviljoen, Brasserie Tines, Panenka, Het Statencafé, Rijke & de Wit, Bakeliet, Mooie Boules, Prachtig, BIRD, Parqiet, De Maaskantine, Pol, Muller&Co, Supermecado, Williams Canteen, Proeflokaal Reijngoud en Brewpub Reijngoud.