Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stadshaven Brouwerij | Bierbrouwerij in Rotterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stadshaven Brouwerij

Stadshaven Brouwerij is een bierbrouwerij uit Rotterdam (Nederland) die is opgericht in 2020. Deze brouwerij heeft 7 bieren in het assortiment.

Bierfabriek Rotterdam ontwerp
Stadshaven Brouwerij logo
Alexander Bruring, Harm van Deuren en Wesley Aarse in de Stadshaven Brouwerij

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Stadshaven Brouwerij

Stadshaven Brouwerij heeft 7 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Stadshaven Brouwerij!
 • Stadshaven Piranha Tripel - Tripel - 8,5%

  Een sterk geurende maar verraderlijk doordrinkbare tripel met moutige en hoppige tonen, een subtiele twist van kumquats en mango en een licht pittige afdronk van de chilipepers.

 • Stadshaven Kraken Blond - Blond - 6%

  Fris, moutig met een subtiele bitterheid, gevolgd door fruitige tonen door een subtiele twist van bloedsinaasappel en kiwibessen.

 • Stadshaven Koningsbier - Pils - 4,9%

  Stadshaven Koningsbier is een frisse pilsener, niet te hoog in alcohol (4,9%), met een twist van oranje citrusfruit en met een licht-oranje kleur.

 • Stadshaven Great White - Wit - 5,3%

  Great White is een fris witbier met tarwesmaak en extra frisse toetsen door toevoeging van sinaasappel, grapefruit en koriander.

 • Stadshaven Ur Pilsener - Pils - 5%

  Een echt Ur-Pilsener, vol en rijk van smaak. Dit craft pils kenmerkt zich door een moutige smaak met een licht bittertje. Dit UR-Pilsner is van kiel tot ketel een klasse apart. Hou je van bier van lage gisting, dan is het tijd om te proeven. 

 • Stadshaven Tripel - Tripel - 8,5%

  Stadshaven Tripel is ongefilterd, fris en stevig met fruitige tonen en een zachte bittere nasmaak.

 • Stadshaven IPA - India Pale Ale - 4,5%

  Deze India Pale Ale van de Stadshaven Brouwerij is in de basis vol en moutig. Het bier is flink gehopt, wat uitvloeit in zachte bitterheid. Je ontdekt veel fruitige en kruidige tonen in dit speciaalbier.

Niet meer gebrouwen door Stadshaven Brouwerij

Er zijn bij ons 2 bieren bekend van Stadshaven Brouwerij die nu niet meer worden gebrouwen.

 • Stadshaven Icebreaker - Winter - 8,5%

  Icebreaker is een ambachtelijk gebrouwen winterbier met sinaasappel, kaneel, gember en korianderzaad. Dit donkere winterbier leent zich uitstekend voor de koude en stormachtige maanden.

Achtergrond informatie

In het Rotterdam Makers District verrijst aan de Merwehaven een combinatie van craftbierbrouwerij met eigen horeca die zijn weerga niet kent: de Stadshaven Brouwerij. In een 100 jaar oude, volledig gerestaureerde fruitloods van ruim 5000 m2 wordt straks maar liefst 20.000 hectoliter craftbier gebrouwen (2 miljoen liter bier per jaar) en afgevuld in fles, blik of fust. En dit in een havengebied met enorm potentieel, dat volop wordt herontwikkeld en waar de komst van Stadshaven Brouwerij een belangrijke bijdrage zal leveren aan de leefbaarheid en sociale dynamiek. 

Lees ook

Horeca

In hetzelfde karakteristieke pand opent Stadshaven Brouwerij een eigen “urban-trendy” horecaconcept met maar liefst 350 zitplaatsen en een riant terras van 750m2. Hier kan men, met uitzicht op de bierketels en het water, genieten van de in-house gebrouwen craftbieren en de uitgebreide menukaart. Deze is gebaseerd op eerlijke en duurzame (streek)producten bereid in de smoker, op de BBQ of uit de steenoven. Naast de smaakvolle gerechten is er oneindig veel keus aan bier. Zo focust de Stadshaven Brouwerij zich op de toegankelijke en innovatieve bier- en foodcombinaties, serveren ze gedurfde signature biercocktails waar men voor terugkomt en ontbreken ook de self-service taptafels niet. De Stadshaven Brouwerij opende in het voorjaar van 2021.

Stadshaven Brouwerij in het nieuws