Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stadshaven Brouwerij Rotterdam lanceert de ‘Icebreaker'

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stadshaven Brouwerij Rotterdam lanceert de ‘Icebreaker'

17 december 2021 om 10:11

Stadshaven Brouwerij Rotterdam lanceert de ‘Icebreaker’, een (limited edition) donker winterbier tijdens het evenement ‘Whats Brewin’ bij George Cocktails & Food.

Stadshaven brouwer met houten fust Icebreaker bier
Icebreaker bier op ijs
Alexander Bruring, Harm van Deuren en Wesley Aarse in de Stadshaven Brouwerij

Stadshaven Brouwerij x George

Stadshaven Brouwerij en George Cocktails & Food hebben de handen ineen geslagen voor een bijzondere fearless samenwerking in kerstsferen. Met trots lanceert Stadshaven Brouwerij aanstaande zondag 19 december om 14.00 uur de ‘Icebreaker’; een donker winterbier gebrouwen met sinaasappel, kaneel, gember en korianderzaad. Deze lancering zal plaatsvinden in het midden van de stad, op het winterterras van George Cocktails and Food.

Icebreaker bier

IceBreaker bier van Stadshaven Brouwerij in het ijs Oh baby it’s cold outside! Waar staal en ijs elkaar ontmoeten, breekt de smaak van dit ambachtelijke brouwsel uit! Voel de vrijheid in Arctisch gebied op het dek met dit ambachtelijk gebrouwen winterbier met sinaasappel, kaneel, gember en korianderzaad. Of warm binnen, dat kan natuurlijk ook.

Een ding is zeker, dit donkere winterbier leent zich uitstekend voor de koude en stormachtige maanden en breekt in ieder geval elk gesprek. Zo ook het gesprek tussen Stadshaven Brouwerij en George Food & Cocktail. De liefde en aandacht van het vak van beide horecazaken hebben zij laten samensmelten in dit ‘Whats Brewin’ evenement.

Een gezamenlijke koers varen. Juist nu!

De unieke samenwerking tussen deze prachtige, relatief nieuwe Rotterdamse horecazaken kent zijn oorsprong bij de ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit van beide bedrijven. Beide zaken mogen dan ‘new kids on the block’ zijn, juist nu zagen de brouwerij en de cocktailbar een kans om dit evenement te lanceren, in een onzekere tijd waarin verbinding zo hard nodig is!

Lees ook

Beide bedrijven sleepten, in hun relatief korte bestaan, al een nominatie in de wacht voor de Entree Awards in de categorie “Best Hospitality Concept” (Stadshaven Brouwerij) en “Best New Cocktail Bar” (George Cocktails & Food).

Whats Brewin' 

Het ‘Whats Brewin’ evenement vindt aanstaande zondag 19 december plaats van 13.00 uur tot 17.00 uur bij George (Lijnbaan 36-42). Wat kun je verwachten? Het allereerste (traditioneel houten) fust winterbier wordt om 14:00 ceremonieel aangeslagen bij George, alwaar de lijnbaan omgetoverd is tot een pop up winterterras van maar liefst 40 meter. Wat dit evenement éxtra bijzonder maakt, is dat de Fearless Chefs van Stadshaven Brouwerij en de cocktailshakers van George Cocktails and Food een exclusief pairingsmenu hebben ontwikkeld. Verwacht boeiende bites ( vlees, vis en vega), perfect bijpassende cocktails, dj’s, kraampjes, kerstpakketten en unieke give aways. Looproutes en een maximum aantal bezoekers zorgen ervoor dat iedereen veilig van dit ‘Whats Brewin’ evenement kan genieten.

Over de Stadshaven Brouwerij Rotterdam

De Stadshaven Brouwerij is een combinatie van een craftbierbrouwerij en een eigen horecaconcept dat gevestigd is in het Rotterdam Makers District aan de Merwehaven. In een 100 jaar oude, volledig gerestaureerde fruitloods van ruim 5000 m2 wordt straks maar liefst 2 miljoen liter bier per jaar gebrouwen en afgevuld in fles, blik of fust. In een havengebied met enorm potentieel, dat volop in ontwikkeling is, zal de komst van de Stadshaven Brouwerij een belangrijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid en sociale dynamiek van deze omgeving. De eerste biertjes zijn inmiddels gebrouwen en het horecaconcept is begin juli 2021 opengegaan. Meer informatie: www.stadshavenbrouwerij.nl.

Bediening met blad bier in de Stadshaven Brouwerij

Over George Cocktails & Food

George Cocktails & Food bevindt zich op de Lijnbaan in Rotterdam en is geïnspireerd op de speakeasy bars. George gaat mee in de tijd en steekt het speakeasy concept in een nieuw jasje. Dat betekent de gastvrijheid en het vakmanschap van toen, maar de toegankelijkheid en het entertainment van nu, achter de bar én op muzikaal gebied. Laat je meevoeren naar de wereld van livemuziek, stijlvolle bartenders, spannende cocktails en heerlijke gerechten. Meer informatie: www.georgecocktailsandfood.nl.