Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Staking bij de Grolsch Brouwerij in Enschede

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Staking bij de Grolsch Brouwerij

09 oktober 2013 om 10:07

Medewerkers van Grolsch staken vandaag uit protest tegen het vastlopen van de cao- onderhandelingen.

Is de bier levering in gevaar?

Grolsch medewerkers staken

De werknemers van de Grolsch Brouwerij accepteren het niet dat de eigenaar van Grolsch, SABMiller, maar driekwart procent structurele loonsverhoging biedt. De medewerkers moeten daarnaast drie vrije dagen (ATV) inleveren. 

Korte staking

De medewerkers leggen vandaag maar voor twee uur hun werk neer. Dit zijn zowel de brouwers en bottelaars, als mensen op de logistieke afdeling van Grolsch. Hierdoor zullen winkels even niet bevoorraad worden. De ochtendploeg van Grolsch stopt vandaag een uur eerder en de middagploeg begint een uur later. Aangezien de staking maar twee uur duurt, zullen wij hier verder geen last van hebben.

Lees ook

Vastgelopen cao onderhandelingen

De staking komt voort uit het vastlopen van de cao onderhandelingen. Grolsch biedt 2 procent loonsverhoging, waarvan slechts 0,75 procent vast staat en het overige deel variabel is. Pas op het moment dat het bedrijf zijn eigen vastgestelde norm haalt, krijgen de medewerkers hun variabele beloning.

Bestuurder Erik de Vries van FNV Bondgenoten: "Dat variabele deel komt uit hun eigen zak, want daarvoor moeten ze 3 ATV dagen inleveren. Eén ATV dag staat voor 0,5 procent loon. Bovendien is ons, maar ook de directie geheel onduidelijk hoe individuele medewerkers invloed hebben op dat die norm wordt gehaald."

De staking van vandaag is de laatste waarschuwing aan de directie. De kans is dus aanwezig dat er aankomende tijd hardere acties volgen.