Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Start campagne alcoholverbod jongeren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Start campagne alcoholverbod jongeren

17 december 2012 om 09:50

Vanaf 1 januari 2013 zijn jongeren onder de 16 jaar strafbaar als zij op een openbare plek alcohol bij zich dragen. Vandaag start de campagne "Alcohol bij je? Komt je duur te staan." Hiermee worden jongeren en hun ouders geïnformeerd over deze maatregel.

Jongeren met alcohol onder de 16 strafbaar

Vanaf 1 januari 2013 gaat de nieuwe Drank- en Horecawet in. Hierin is onder andere opgenomen dat jongeren onder de 16 jaar die in het bezit zijn van alcohol op straat, in een park, een stationshal of een andere openbare plek strafbaar zijn.

Lees ook

Alcohol bij je? Komt je duur te staan!

Vandaag start de campagne met de titel "Alcohol bij je? Komt je duur te staan." Staatsecretaris Martin van Rijn (PvdA) wil hiermee de nieuwe maatregel bij jongeren én hun ouders onder de aandacht brengen. De campagne wordt op verschillende manieren gepresenteerd. Zo zullen er advertenties in verschillende dagbladen en op internet verschijnen. Ook Facebook zal een rol gaan spelen, aangezien dit een populair medium is onder jongeren. Vanaf 20 december kun je hier een speciaal ontwikkeld spel spelen. Met Kerstmis zullen supermarkten een grootscheepse actie houden door flyers te verspreiden onder hun klanten. Gemeenten, GGD en instellingen voor verslavingszorg gaan ouders en jongeren informeren, onder andere via scholen.

Boete aan je broek

Bier, wijn, mixdrankjes of sterke drank, het maakt niet uit waarmee je als jongere betrapt wordt. In alle gevallen ben je strafbaar en krijg je een boete van € 45,- aan je broek. Deze boetes worden niet alleen uitgedeeld door de politie, gemeentes hebben ook buitengewoon opsporingsambtenaren ingezet om jongeren met drank te beboeten. Staatssecretaris Van Rijn hoopt dat deze boete een flinke hap uit het budget van jongeren zal zijn. Wanneer ze met hun bijbaantjes het niet kunnen opbrengen de boete te betalen, zullen de jongeren waarschijnlijk moeten aankloppen bij hun ouders, die dan hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

Cookie instellingen