Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tap open: honderden liters bier stroomt weg

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tap open: honderden liters bier stroomt weg

19 juni 2008 om 13:51

Een 27-jarige man uit Belgie kreeg het in de uitgaansnacht van vrijdag op zaterdag voor elkaar om op de bovenste etage van uitgaansgelegenheid De Drie Gezusters aan de Grote Markt in Breda een biertap van een onbemande bar open te zetten.

Tap open: honderden liters bier stroomt weg

Bijna een half uur bleef de tapkraan openstaan: liters bier stroomden weg achter de bar. De Belgische cafébezoeker was over het touw gestapt dat de toegang naar het bovenste gedeelte afsloot en had daar 'voor de lol' de tapkraan opengezet. De kranen waren kennelijk niet vergrendeld. De tap was bovendien aangesloten op een grote biertank van tienduizend liter, dus het bier kon blijven stromen.

Het barpersoneel ontdekte de open kraan doordat er bier door het plafond naar de onderliggende etage begon te lekken. Een rekensommetje leert dat er zeker honderd liter bier verspild is en met de vochtschade erbij kunnen de kosten wel in de duizenden euro's lopen, maar de bedrijfsleiding van De Drie Gezusters kon nog geen cijfers geven en was voor verder commentaar onbereikbaar.

De dader kon met behulp van beelden van de bewakingscamera's, die overal in De Drie Gezusters hangen, worden gearresteerd. De man heeft zijn excuses gemaakt en toonde zich op dat moment bereid de schade te vergoeden. De horecazaak heeft aangifte gedaan, de politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Cookie instellingen