Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tapbier boven de 2 euro in Tilburg

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tapbier boven de 2 euro in Tilburg

17 maart 2007 om 22:45

De prijs van een getapt biertje schiet boven de twee euro uit in het uitgaansgebied in de Tilburgse binnenstad. Voorzitter Coran van Iersel van de Tilburgse afdeling van Koninklijke Horeca: Als exploitanten hebben we geen keus. De gerstoogst valt wereldwijd tegen en de brouwerijen berekenen hun hogere kosten door aan ons. Omdat onze inkoopprijs hoger wordt, moeten wij die ook doorberekenen.

biertje

Lees ook

Dit meldt van Iersel in het Brabants Dagblad. "Het gebeurt in alle sectoren, ook in de horeca. Mensen zullen ook merken dat het bier in de supermarkten duurder wordt."

Brouwerijen als biertje heineken en Grolsch lieten vorige maand al weten dat bier in de horeca duurder zou worden als gevolg van de mislukte gerstoogst. Dat geldt niet alleen voor tappils, maar ook voor bier uit de fles en in blikjes.

Bas Schouten van Babbus op de Korte Heuvel heeft op 1 maart de prijs van tappils al verhoogd. "Voor een fluitje van 22 centiliter vraag ik nu 2 euro en voor een vaasje van 25 centiliter 2,10 euro." Ook Alex Boonmann van Brandpunt op het Piusplein voert een verhoging door. Een fluitje van 22 centiliter gaat ook bij hem 2 euro kosten, een vaasje van 25 centiliter 2,20 euro. "Vijf jaar geleden betaalde ik 1,45 euro per ingekochte liter bier bij de brouwerij. Nu ligt die prijs op 1,95 euro." Boonmann en Schouten, die beiden Brand als hoofdbier hebben, willen de pijn voor de consument verzachten door zo snel mogelijk ook een Heineken-fluitje van 18 centiliter te gaan schenken voor 1,80 euro.

Afwachten wat de prijzen in de supermarkten gaan doen. Maar met GoedkoopBier.nl zit je natuurlijk altijd goed

Cookie instellingen