Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Terrasonderzoek 2014: Haarlem duurst, Nijmegen goedkoopst

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Terrasonderzoek 2014: Haarlem duurst, Nijmegen goedkoopst

24 juli 2014 om 17:55

Het jaarlijks terrasonderzoek is ook in 2014 weer gedaan. Hier is uitgekomen dat je in Haarlem het meeste geld kwijt bent voor een rondje. In Nijmegen kan je goed trakteren, hier zijn de rondjes het goedkoopst!

terrasonderzoek 2014

Koffie, fris, rosé en bier

Elk jaar onderzoekt Van Spronsen & Partners de actuele terrasprijzen in de 21 grootste steden van Nederland. Voor deze jaarlijkse inventarisatie bestellen de onderzoekers een rondje drank, bestaande uit 2 koffie, 2 fris, 2 rosé en 2 bier. Geen slechte baan!

Nijmegen goedkoopste, Haarlem duurste terrasstad

Nijmegen is voor het vijfde jaar op rij de goedkoopste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het Nijmeegse terras kost € 18,77. De terrasprijzen zijn in Nijmegen net zo hoog als vorig jaar, waardoor de stad de titel ook dit jaar behoudt.

Haarlem daarentegen blijkt dit jaar de duurste terrasstad te zijn. Een rondje drank kost daar namelijk maar liefst € 22,09. Haarlem stond vorig jaar nog op de derde plek maar is dus gestegen naar de top.

Lees ook

Belangrijk: bierprijzen op het terras

Liefhebbers van bier zijn natuurlijk vooral geïnteresseerd in welke stad je voor de laagste prijs een biertje kunt drinken. Dat is dit jaar Eindhoven. Een fluitje kost hier slechts € 1,92. Opvallend is trouwens dat je vorig jaar voor een fluitje €2,23 kwijt was. De prijs voor een fluitje is hier dus €0,31 minder geworden!

Uit Amsterdam kun je maar beter wegblijven, want hier betaal je het meest voor je fluitje, €2,53. Een groot verschil dus met Eindhoven, iets om mee te nemen in je overweging als je een stedentrip aan het plannen bent.

In meer steden steden is de prijs van een fluitje gedaald. Dit is in de tabel hieronder in het groen aangegeven.

Tabel: Prijs van een fluitje op het terras

Cookie instellingen