Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

The Beerwall introduceert alarm op bierglazen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • The beerwall introduceert alarm op bierglazen

The Beerwall introduceert alarm op bierglazen

15 maart 2018 om 14:30

The Beerwall in Brugge introduceert een originele manier om de diefstal van bierglazen tegen te gaan, namelijk door aan elk glas een alarm toe te voegen. Alle ruim 3000 glazen zijn voorzien van een alarmsysteem.

bierglas met alarm

The Beerwall

Schrik niet als je bij het drinken van een biertje in The Beerwall een glas mét alarm krijgt. Het is sinds kort de nieuwe standaard in het biercafé en -winkeltje van Philip Maes.

De zaak in de Wollenstraat lokt traditiegetrouw heel wat toeristen die willen proeven van een ruim aanbod bieren. De keuze in The Beerwall is dan ook enorm. Op tap kunnen klanten kiezen uit minstens zestien soorten. Voor elk bier is er natuurlijk een aangepast glas mét logo. Reken daarbij dat elk biertje drie soorten glazen heeft - van klein tot groot - en de som is snel gemaakt. Alles bij elkaar staan in de bar in totaal 3500 exemplaren.

Bierglazen verkopen

De voorbije jaren werd zaakvoerder Philip Maes geregeld geconfronteerd met hét probleem van elke cafébaas: zijn bierglazen, de meest exclusieve eerst, verdwenen huiswaarts met de klanten. Vooral toeristen namen die vaak schaamteloos mee. Voor een doorsnee café heeft dat financieel geen gevolgen. Zij werken samen met de brouwer en krijgen zoveel glazen als ze willen. Echter heeft hij naast zijn bar ook een winkel waar hij diezelfde glazen verkoopt.

Uiteraard hebben ze liever dat toeristen in hun shop hun glas kopen in plaats van gratis mee te nemen. Dat is en blijft diefstal. Al lijken ze dat amper te beseffen, zegt hij. Het valt wat te vergelijken met de hotelgasten die consequent handdoeken van het hotel in hun koffer steken.The Beerwall in Brugge

Het bierglas alarmsysteem

De cafébaas zag maar één oplossing en gaf al zijn glazen, ruim 3.000, een ‘tag’. Simpel gezegd: een klein alarmsysteem dat aan het glas bevestigd is. Wie het toch meeneemt naar buiten, wordt betrapt door een geluidssignaal.

De laatste weken zagen ze het aantal diefstallen toch fors dalen. Op een kaartje in de bar krijgen de toeristen wel de boodschap waar ze het glas kunnen kopen. De charme is deels weg, maar het was de enige oplossing.

Bierglazen kopen

Om problemen voor café bazen te voorkomen, kunnen wij het niet vaak genoeg zeggen. Je 'koopt' geen glazen na het drinken. Je koopt de bierglazen in de shop.

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Harry (gast) op 15-03-2018 om 16:10:35

Naam van het café in graveren! Die wil je niet in huis hebben want dan val je door de mand bij je vrienden en gasten.

Zie meer reacties

Zie minder reacties