Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

The End of History: Bier met 55 procent alcohol

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

The End of History: Bier met 55 procent alcohol

23 juli 2010 om 13:14

Brouwer BrewDog uit Engeland heeft een nieuw bier met de naam The End of History uitgebracht met een alcoholpercentage van maar liefst 55 procent! Dat is niet het enige opmerkelijke, want de flessen worden in dode dieren verpakt.

The End of History: Bier met 55 procent alcohol

The End of History is volgens de makers "het eindpunt in de evolutie van bier".  Ze menen hiermee het sterkste bier ter wereld in huis te hebben. Goedkoop bier kan je dit niet noemen, want een fles van 33 centiliter kost 500 tot 700 dollar. De fles wordt omhuld door opgezette hazen, eekhoorns en hermelijnen. Die zouden een natuurlijke dood gestorven zijn...

Lees ook

De brouwerij BregDog verzekert dat de diertjes niet speciaal voor de productie gedood worden, maar dat ze een natuurlijke dood stierven voordat ze gebruikt worden als omhulsel van de bierflessen. Sommigen werden op straat overreden. Om het vreemde plaatje compleet te maken, krijgen de hermelijnen, eekhoorns en hazen nog een kilt omsnoerd of een hoed opgezet. "Een perfect conceptueel huwelijk tussen taxidermie (het opzetten van dieren), kunst en ambachtelijke brouwerij", meent James Watt van BrewDog.

;

Cookie instellingen