Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stem voor naam Tongers bier - Limbiorix voorlopig populairst

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tongeren zoekt naam voor nieuw biertje

28 juni 2013 om 14:41

De Belgische stad Tongeren is op zoek naar een naam voor het nieuwe biertje dat speciaal is gebrouwen om de stad te vertegenwoordigen. Tot aanstaande zondag kunnen onze zuiderburen stemmen op één van de drie voorgestelde namen.

Limburgs bier zoekt naam

De stad Tongeren heeft in samenwerking met Brouwerij Anders! een actie georganiseerd om een naam te bedenken voor het nieuwe biertje dat is gebrouwen om de stad Tongeren te vertegenwoordigen. 

Bedenken naam

Afgelopen week was het mogelijk om een geschikte naam voor het bier door te geven. Uit al deze namen heeft een kundige bierjury drie namen geselecteerd: Limbiorix, Anders Limburg en Limbier. Daarbij is er voor elke naam gelijk een passend logo ontworpen dat straks op de bierflesjes met het nieuwe bier prijkt.

Lees ook

Stemming

De eerste stemmen zijn al binnengekomen en momenteel blijkt de naam 'Limbiorix' de populairste keuze van stemmers. Met ruim 43 procent van de stemmen is het de koploper. 'Limbier' volgt met 31 procent en de naam die relateert aan de brouwerij 'Anders Limburg' komt met 25 procent op de derde plaats terecht. Stemmen kan nog tot 30 juni via www.hbvl.be/limburgsbierzoektnaam.

Tijdens het Tongerse Bierfestival op 3 en 4 augustus wordt het nieuwe bier met de nieuwe naam voor het eerst gepresenteerd.