Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Top 10 bierfestivals in Europa

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Top 10 bierfestivals in Europa

25 juni 2012 om 15:52

Voor de echte bierliefhebbers staat hieronder een overzicht van de top 10 bierfestivals in Europa. De top drie lichten wij toe, voor de andere bierfestivals is een link onder aan de pagina te vinden.

Het Nederlandse bierfestival PINT in Amsterdam heeft net de top drie niet gehaald, zij zijn geëindigd op een vierde plaats. De top drie wordt gevuld met een Duits, Oostenrijks en een Tsjechisch bierfestival.

1. Oktoberfest Beer, Munich, Germany

Het festival heeft zijn oorsprong te danken aan de dag dat het huwlijk van prins Ludwig en zijn bruid werd gevierd. Het festival werd echter zo populair, dat het een terugkerend evenement is geworden. Geniet samen met bezoekers van over de hele wereld van het duitse bier, de braadworsten, pannenkoeken en nog veel meer! Het festival is te vinden in München.

Datum: 17 september t/m 3 oktober.

2. Altausseer Bierzelt, Austria

Voor een kleinere en intiemere versie van Octoberfest, is Altausseer Bierzelt in Altaussee, Oostenrijk, aan te raden. éénmaal per jaar komen bezoekers naar het dorpje in de alpen om van het festival te genieten. Het festival mag dan minder bekend zijn maar het staat minsten gelijk aan het plezier van het Octoberfest.

Datum: Begin september

3. Czech Beer Festival

Van de Tsjechen is bekend dat zij gemiddeld meer bier drinken dan welk volk waar dan ook. Het Tsjechisch bierfestival in Praag is dus op zijn zachtst gezegd een speciale ervaring. Het 17 daagse festival staat garant voor ruim 70 merken bier, gigantische biertenten met een eigen entertainment stage en een feest dat doorgaat tot in de vroege uurtjes.

Datum: Eind mei tot begin juni.

Overige festivals uit de top 10

4.PINT Bokbier Festival, Amsterdam

5.Great British Beer Festival, Olympia London

6.Scottish Real Ale Festival, Edinburgh

7.Belgian Beer Weekend, Brussels

8.Mondial de la Biere, Strasbourg, France

9.Cannstatter Volksfest, Germany

10.Karlovac Beer Festival, Croatia

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties