Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Trappisten Weisse van Engelszell officieel erkend als Trappist

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Trappisten Weisse van Engelszell officieel erkend als Trappist

06 november 2019 om 13:06

Trappisten Weisse Hell heeft het ATP label toegekend gekregen. Hiermee is het bier van Trappistenbrouwerij Engelszell uit Oostenrijk officieel een trappistenbier.

Trappisten Weisse van Stift Engelszell
Trappisten Weisse Hell van Engelszell
Trappisten Weisse Hell

Lichter Trappistenbier

In de late zomer van 2018 nam Michael Hehenberger het werk over van brouwmeester in de trappistenbrouwerij van Engelszell, met de opdracht nieuwe biersoorten te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Op grond van verschillende factoren werd besloten om een helder Weizenbier te brouwen, met een alcoholgehalte van 4,9%. Een mengsel van tarwe-, pils- en caramelmout zorgt ten dele voor de gouden kleur, maar eveneens voor een volronde smaak. Het licht bittere en fijne hoparoma wordt bereikt door het toevoegen van Mühlviertler hop. Deze hop is zowel in het begin van het koken van de wort als in de whirlpool (rotapool) toegevoegd. Bij de vergisting wordt het 'huisgist' van Stift Engelszell gebruikt. Het eindresultaat heet Engelszell Trappisten Weisse Hell

Lees ook

Trappisten Weisse etiket en glas

Stift Engelszell Trappisten Weisse glas en flesje Wat het etiket betreft zijn de Oostenrijkse monikken trouw gebleven aan de bestaande designlijn. Hiermee hopen ze een herkenningseffect te bereiken bij onze klanten.

Met het bierglas proberen zij zich te onderscheiden van andere brouwers uit de omgeving en daarom is gekozen voor een gewelfde glasvorm. Bezoek de website van Stift Engelszell voor meer informatie over het bier of die van de Internationale Vereniging Trappist voor informatie over trappistenbrouwerijen en meer.