Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Twentse slijters boos op Grolsch

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Twentse slijters boos op Grolsch

02 maart 2007 om 12:54

De keuze van bierbrouwer Grolsch om zijn nieuwe groene flesjes als eerste te promoten bij Sanders Supermarkten in Hengelo, is in het verkeerde keelgat geschoten bij vooral de Twentse slijters. De slijters zijn vooral verbolgen over het feit dat de Boekelose brouwer voor hen niets heeft opgezet.

Twentse slijters boos op Grolsch

`Natuurlijk is de bierafname van slijters bij de Nederlandse brouwers de laatste jaren fors gekelderd`, zegt Eric Ter Braak, secretaris van de Koninklijke SlijtersUnie. Hij wijst er echter op dat slijters tegenwoordig een groot (onbekend) deel van hun bierassortiment inkopen bij stuntende supermarkten. Het is daarom volgens Ter Braak gissen met welk percentage de bierverkoop bij slijters daadwerkelijk is afgenomen.

Volgens Ab Pasman, bestuursvoorzitter van Grolsch, ligt de keuze voor Sanders voor de hand omdat deze supermarktorganisatie net als Grolsch uit het oosten van het land komt en de beide bedrijven al langdurig met elkaar samenwerken. De eerste promotieactie via het slijterijkanaal zal plaatsvinden via de grote landelijke keten Gall & Gall. Ook hierover zijn de kleinere slijterijen misnoegd.

Tot en met 4 maart is het nieuwe Grolsch krat in de aanbieding bij de C1000, de Deen en tot en met 11 maart bij Mitra. Zie voor actuele aanbiedingen het complete overzicht met alle bieraanbiedingen.

Cookie instellingen