Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Two Chefs Brewing en Sichuan Amsterdam brouwen samen bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Two Chefs Brewing en Sichuan Amsterdam brouwen samen bier

04 juli 2024 om 11:09

Two Chefs Brewing en Sichuan Amsterdam brouwen samen bier met Sichuan pepers. Het bier is exclusief te koop bij de restaurants en taproom van Two Chefs.

Two Chefs Brewing en Sichuan Amsterdam brouwen samen bier
Two Chefs Sichuan Dragon logo
Two Chefs Sichuan Dragon blikje bier voor het restaurant

Amsterdamse samenwerking 

Amsterdamse bierbrouwerij Two Chefs Brewing en restaurantketen Sichuan Amsterdam hebben een bier gebrouwen met de eigenzinnige Sichuan peper. Het resultaat van deze samenwerking is een nieuw bier dat exclusief geserveerd wordt in de restaurants van Sichuan Amsterdam en de taproom van Two Chefs Brewing.

We zijn enorm enthousiast over deze samenwerking met Sichuan Amsterdam.
Sanne Slijper, mede-oprichter van Two Chefs Brewing

Het jaar van de draak

Het bier heet Sichuan Dragon, een verwijzing naar het jaar van de draak. Het is een steam lager gebrouwen met Sichuan peperkorrels; bessen van de stekelige es en een lid van de citrusfamilie.

Two Chefs Brewing heeft hun unieke eigenschappen gebruikt om een frisse citruslaag toe te voegen met kruidige ondertonen en een vleugje lavendel. Dit zorgt voor een gebalanceerde tegenhanger van de authentieke en soms flink pittige Chinese gerechten van Sichuan Amsterdam.

Sichuan Dragon bier bij restaurant Sichuan Dragon blust de pittigheid zonder de smaaksensatie van de gerechten te verzwakken. "We zijn enorm enthousiast over deze samenwerking met Sichuan Amsterdam," zegt Sanne Slijper, mede-oprichter van Two Chefs Brewing. "Als foodies zijn wij al jaren groot fan van de restaurants van Sichuan. We zien het als een eer om samen een uniek bier te brouwen dat perfect aansluit bij de pittige gerechten!"  

Lees ook

Sichuan Amsterdam voegt daaraan toe: "When a mutual addiction to Sichuan Peppercorns turns into a steamy collaboration… don’t worry, this fresh beer won’t have you breathing fire!

Lancering bier

Sichuan Dragon is vanaf nu exclusief beschikbaar in alle restaurants van Sichuan Amsterdam en in de taproom van Two Chefs Brewing in Amsterdam-West.

Om de volledige ervaring van het bier te beleven, bieden beide partijen van 30 juni tot en met 28 juli een pop-up menu aan in de taproom van Two Chefs Brewing op het Hugo de Grootplein. Op het menu staan gerechten van de restaurantketen, authentiek (en vaak pittig) Chinees eten.

Cookie instellingen