Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Two Chefs Brewing | Brouwerij uit Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Two Chefs Brewing

Two Chefs Brewing is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2013. Deze brouwerij heeft 19 bieren in het assortiment.

Oprichters van Two Chefs Brewing
Gender Fluid Milkshake IPA blikjes
Two Chefs Brewing logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Two Chefs Brewing

Two Chefs Brewing heeft 19 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Two Chefs Brewing!
 • Tropical Ralphie - Weizen - 5%

  Fruitig, prikkelend en met een bittere afdronk. Een lekker fris bier, licht zurig. Tropical Ralphie is niet zo zacht zoet al een weizen doorgaans is. De hop is duidelijk aanwezig en is mooi in balans met de fruitige smaken van banaan en ananas. Naarmate het bier op de aangegeven gewenste temperatuur van zes graden (en daarboven) is, is de hop meer aanwezig dan wanneer je ‘m kouder schenkt. Vlucht drinken dus of juist even wachten op het bittertje.

 • Two Chefs Funky Falcon - Pale Ale - 5,2%

  Funky Falcon is een Pale Ale bier van Two Chefs Brewing uit Amsterdam. Van dit bier krijg je aroma's binnen van fruit en dan vooral citrusfruit. Daarbij ruik je de mout goed. Wanneer je het bier verder drinkt krijg je ook kruidige tonen binnen. 

 • Two Chefs White Mamba - Wit - 5%

  White Mamba heeft een kruidige smaak met toetsen van limoen, koriander en kardemom. 

 • Two Chefs Funky Falcon 0.2 - Alcoholarm - 0,2%

  Funky Falcon Non Alcoholic is een smaak- en karaktelvolle Pale Ale. Ondanks het lage alcoholprecentage van 0.2% is de alcoholarme variant net zo smaakvol als de originele Pale Ale. Door de gebruikte hopsoorten bruist het bier van de citrussmaken en citroengras aroma's met bloemige tonen.

 • Two Chefs Dragons Kiss - India Pale Ale - 3,5%

  Dragons Kiss is een makkelijk doordrinkbaar bier met aroma's van dennennaalden en perzik. Dankzij de gebruikte Citra hop heeft het bier body, een klein bittertje en een super strakke afdronk.

 • Two Chefs Bon Chef - India Pale Ale - 5%

  Bon Chef is een troebele NEIPA die wordt omschreven als allemansvriend. Het bier is super verfrissend van smaak met grasachtige tonen een een vleugje passievrucht en citrus. 

 • Two Chefs Brewing Green Bullet - India Pale Ale - 6,5%

  Green Bullet van Two Chefs Brewing is een volle IPA met smaken van citrus, bloemen en bitterheid. Het heeft een diepe gouden kleur en een sterke hopkarakter, waardoor het een favoriet is onder bierliefhebbers.

 • Two Chefs Howling Wolf - Porter - 8%

  Howling Wolf is gebrouwen met een verfijnde mix van geroosterde gerst. Hierdoor heeft het bier een gitzwarte kleur, lagen van smaak, wat zoetheid en sterke aroma's van gebrande koffie en chocola.

Achtergrond informatie

Sanne Slijper en Martijn Disseldorp zijn de initiatiefnemers achter Two Chefs Brewing. Zij brouwen sinds 2013 en maakten in eerste instantie voor de grotere volumes gebruik van de brouwfaciliteiten van de Sallandse Landbier Brouwerij. Het ging zo goed met de brouwerij dat zij in 2017, mede dankzij een geslaagde crowdfundingscampagne, een eigen brouwerij hebben kunnen openen in het Westelijk Havengebied. 

Horeca

In mei 2018 opende de brouwerij hun eigen restaurant: Bar Alt. Het restaurant aan het Stadionplein in Amsterdam is vernoemd naar de favoriete bierstijl van de ondernemers, namelijk Altbier. Het restaurant werd samen met de ondernemer achter Restaurant Jacobsz gerealiseerd. Het restaurant werd later omgedoopt tot Two Chefs Foodbar, maar ging in 2023 failliet.

Lees ook

In april 2020 kwam er een tweede locatie bij, namelijk de Two Chefs Bar aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam. Op de plek waar Razmataz vele jaren was gevestigd heeft de brouwerij een horecaconcept gerealiseerd. 

Eigen brouwerij openen via crowdfundingcampagne (10/ 03/ 2016)

De brouwers hebben inmiddels negen verschillende bieren op de markt gebracht die worden verkocht op meer dan 300 plaatsen, tijd voor een eigen brouwerij.

Sanne Slijper en Martijn Disseldorp willen met hun crowdfundingcampagne minimaal 150.000 euro ophalen. Binnen een week was al ruim de helft van deze doelstelling bereikt, 80.000 euro. Uiteindelijk werd een crowdfundingsrecord gerealiseerd.

De twee initiatiefnemers van Two Chefs Brewing willen het geld investeren in een eigen brouwerij met een brouwinstallatie, twaalf vergistingstanks en een bottellijn zodat de chefs niet alleen meer liters kunnen brouwen, maar ook meer types bier kunnen brouwen.

Two Chefs Brewing in het nieuws

Cookie instellingen