Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Two Chefs Brewing | Brouwerij uit Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Two Chefs Brewing

Two Chefs Brewing is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2013. Deze brouwerij heeft 8 bieren in het assortiment.

Two Chefs Brewing
Two Chefs Acid Drop
two chefs brewing funky falcon logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Two Chefs Brewing

Two Chefs Brewing heeft 8 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Two Chefs Brewing!
 • Tropical Ralphie - Weizen - 5%

  Fruitig, prikkelend en met een bittere afdronk. Een lekker fris bier, licht zurig. Tropical Ralphie is niet zo zacht zoet al een weizen doorgaans is. De hop is duidelijk aanwezig en is mooi in balans met de fruitige smaken van banaan en ananas. Naarmate het bier op de aangegeven gewenste temperatuur van zes graden (en daarboven) is, is de hop meer aanwezig dan wanneer je ‘m kouder schenkt. Vlucht drinken dus of juist even wachten op het bittertje.

 • Two Chefs White Mamba - Wit - 5%

  White Mamba heeft een kruidige smaak met toetsen van limoen, koriander en kardemom. 

 • Two Chefs Funky Falcon - Pale Ale - 5,2%

  Funky Falcon is een Pale Ale bier van Two Chefs Brewing uit Amsterdam. Van dit bier krijg je aroma's binnen van fruit en dan vooral citrusfruit. Daarbij ruik je de mout goed. Wanneer je het bier verder drinkt krijg je ook kruidige tonen binnen. 

 • Two Chefs Acid Drop - Berliner Weisse - 3,6%

  Acid drop heeft een geur die doet denken aan bosbessen met hinten van bloedsinaasappel. De smaak is fris, fruitig en licht zurig. 

 • Green Bullet - India Pale Ale - 5,7%

  Green Bullet is een oranjekleurige India Pale Ale bier met een witte schuimkraag. Met tropische en citrusachtige tonen in de neus en volmondig in de body. Green bullet is een aromatische hopbom van perzik, nectarine en gras! 

 • Two Chefs Desert Eagle - Ale - 5,3%

  Desert Eagle is een Sour Ale, bomvol met Amerikaanse hoppen (Cascade, Citra en Simcoe) en een goed soepel zuurtje. Een frisse aromatische terrasknaller!

 • Two Chefs Brewing Boom Bocks - Bock - 6%

  De basis van de Boom Bocks is een niet al te zoete bock met karamelmout, aangevuld met een toets rozijn. Het speciaalbier heeft een subtiele kruidigheid van kaneel met amandel. De chocola vult het geheel mooi aan. De afdronk is redelijk droog en bitter.

 • Two Chefs Billy Biscuit - Bock - 7,2%

  Two Chefs Billy Bicuit is een zachte bock die goed doordrinkbaar is. Erg zoetig maar toch ook erg vol van smaak. Door het gebruik van de bokkenpootjes in het bier, proef je ook vlagen koffie. Daarbij zit er een zekere bitterheid in het bier wat niet te missen is. 

Achtergrond informatie

Sanne Slijper en Martijn Disseldorp zijn de initiatiefnemers achter Two Chefs Brewing. Zij brouwen sinds 2013 en maakten in eerste instantie voor de grotere volumes gebruik van de brouwfaciliteiten van de Sallandse Landbier Brouwerij. Het ging zo goed met de brouwerij dat zij in 2017, mede dankzij een geslaagde crowdfundingscampagne, een eigen brouwerij hebben kunnen openen in het Westelijk Havengebied. 

Horeca

In mei 2018 opende de brouwerij hun eigen restaurant: Bar Alt. Het restaurant aan het Stadionplein in Amsterdam is vernoemd naar de favoriete bierstijl van de ondernemers, namelijk Altbier. Het restaurant werd samen met de ondernemer achter Restaurant Jacobsz gerealiseerd. 

In april 2020 kwam er een tweede locatie bij, namelijk de Two Chefs Bar aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam. Op de plek waar Razmataz vele jaren was gevestigd heeft de brouwerij een horecaconcept gerealiseerd. 

Lees ook

Eigen brouwerij openen via crowdfundingcampagne (10/ 03/ 2016)

De brouwers hebben inmiddels negen verschillende bieren op de markt gebracht die worden verkocht op meer dan 300 plaatsen, tijd voor een eigen brouwerij.

Sanne Slijper en Martijn Disseldorp willen met hun crowdfundingcampagne minimaal 150.000 euro ophalen. Binnen een week was al ruim de helft van deze doelstelling bereikt, 80.000 euro. Uiteindelijk werd een crowdfundingsrecord gerealiseerd.

De twee initiatiefnemers van Two Chefs Brewing willen het geld investeren in een eigen brouwerij met een brouwinstallatie, twaalf vergistingstanks en een bottellijn zodat de chefs niet alleen meer liters kunnen brouwen, maar ook meer types bier kunnen brouwen.

Two Chefs Brewing in het nieuws