Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Two Chefs Brewing lanceert nieuw project: Evolution of IPA

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Two Chefs Brewing lanceert nieuw project: Evolution of IPA

08 juli 2021 om 13:03

Two Chefs Brewing uit Amsterdam lanceert een nieuw project: Evolution of IPA. Ze brengen een speciale serie speciaalbieren uit die het teken staat van de bierstijl India Pale Ale.

Evolution of IPA bieren van Two Chefs Brewing
Two Chefs Brewing logo
Two Chefs IPA project

India Pale Ale

Als je lekker gaat op een flinke dosis hoppigheid dan wil je het nieuwste project van Two Chefs Brewing niet missen. Het ‘Evolution of IPA’ project draait rondom een serie van vier limited edition IPA’s die speciaal gebrouwen zijn als eerbetoon aan meest geliefde craft bierstijl: de India Pale Ale.

Evolutie van de IPA

Two Chefs IPA De IPA is een van de meest populaire craft bierstijlen ter wereld en ook het bier waar het allemaal mee begon voor deze Amsterdamse brouwerij. Daarom hebben zij besloten om vier karakteristieke IPA’s te brouwen die het verhaal vertellen achter deze getapte bittere brouwstijl en de evolutie van de verschillende IPA sub-stijlen.

Een reis door de tijd

Met de Evolution of IPA serie word je terug in de tijd genomen met vier klassieke IPA’s gebrouwen volgens die originele stijlen, maar allen met een Two Chefs twist. Het kwartet karakteristieke IPA stijlen komt samen met een informatieve flyer die ieder bier in de schijnwerpers zet, uitlegt hoe ze tot stand zijn gekomen en wat nu precies de verschillen zijn. Het idee is dat je ze stuk voor stuk kan ervaren als een soort IPA-tijdmachine.

Lees ook

Serie Special Limited Edition IPA’s

De vier soorten IPA’s die speciaal voor de Evolution of IPA series zijn gebrouwen zijn in chronologische order een traditionele British IPA uit 1700, een gewaagde West Coast IPA uit ‘90, een gebalanceerde East Coast IPA uit ‘00, en ten slot een hazy en juicy New England IPA uit de ‘20. Alhoewel er meer variaties IPA bestaan, zijn dit de meest significante stijlen die de grondleggers waren. De vier stijlen zitten allemaal bomvol hop maar hebben duidelijke verschillen in smaak, aroma, karakter en afdronk. Elke van deze vier IPA’s wordt als limited edition maar eenmalig gebrouwen.

Evolution of IPA-pakket

Het ‘Evolution of IPA’-pakket is vanaf vandaag verkrijgbaar via de Two Chefs Brewing webshop. De serie is beschikbaar als 4pack kadoverpakking, 12pack of 24pack.

Two Chefs Evolution of IPA bieren