Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Two Chefs Brewing maakt desinfecterend middel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Two Chefs Brewing maakt desinfecterend middel

10 april 2020 om 15:58

Two Chefs Brewing uit Amsterdam heeft besloten om de voedselbank te helpen. Samen met The Stillery produceert de brouwerij een eigen desinfecterend middel.

Two Chefs Brewing
The Stillery en Two Chefs samenwerking
Two Chefs Brewing

Stoken voor de buren

Het zijn natuurlijk barre tijden, maar de keerzijde is dat juist nu de mooiste initiatieven komen opborrelen. Two Chefs Brewing en The Stillery sloegen de handen ineen en wisten hun probleem om te zetten tot een oplossing. Zij maakten van hun flinke voorraad bier een desinfecterend middel dat nu wordt verspreid bij de Voedselbank.

Coronavirus

Gelegen aan de Moezelhavenweg in het Amsterdamse havengebied staat sinds 2016 de brouwerij van Two Chefs Brewing. Hier maken biermakers Sanne Slijper en Martijn Disseldorp, onder andere bekend van de Funky Falcon en de Green Bullet, hun ‘Serious Flavours’. 

Lees ook

“Zoals elk jaar waren de voorraden bier, in afwachting van de eerste lentezonnestralen en de jaarlijkse opening van het festivalseizoen, tot het maximum aangevuld. Helaas gooiden – de juiste – beslissingen van de overheid roet in het eten, met als gevolg dat onze voorraden voorlopig nergens heengaan en dus ‘stilstaan’. Door een sterk teruglopende afzet door de sluiting van de horeca en het verbod op evenementen tot en met 1 juni a.s., werden we genoodzaakt na te denken over een nieuwe bestemming voor de bieren in het fust. We besloten te gaan samenwerken met The Stillery.”vertellen Slijper en Disseldorp.

The Stillery en Two Chefs samenwerking

Desinfecterend middel

Op een steenworp afstand van Two Chefs Brewing, aan de Donauweg, opende The Stillery in 2019 haar deuren. Oprichter en master distiller Pascal Peeters houdt zich normaal gesproken bezig met het maken van The Stillery’s ‘Original craft spirits’ zoals Gin Vodka en Genever. Echter, de craft distilleerderij heeft zich voor nu even opgeworpen als reddende engel en zal het overtollige bier verwerken tot een middel waar nu meer vraag naar is: een desinfecterende vloeistof voor de handen. Het overschot aan bier wordt gedistilleerd, oftewel het alcohol wordt eruit gehaald en wat er overblijft is pure ethanol. Dit bestanddeel wordt op zijn plaats weer gebruikt voor het desinfecterende middel.

De desinfecterende vloeistof bevat 80% alcohol en wordt bereid volgens een recept van het WHO (World Health Organisation). De ‘handalcohol’ is in Nederland enkel vrijgegeven voor levering aan eerste lijn hulpverleners. De twee Amsterdamse bedrijven zullen daarom de door hen geproduceerde handalcohol aan de voedselbank doneren. “We zijn blij met deze oplossing. Waar we normaal gesproken mensen blij maken met onze bieren en spirits, hopen we nu op een manier een steentje te kunnen bijdragen.” sluit het creatieve trio af.

Cookie instellingen