Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Uiltje Brewing Company lanceert bier met nieuwe Talus Hop

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Uiltje Brewing Company lanceert bier met nieuwe Talus Hop

02 september 2020 om 12:42

Uiltje Brewing Company is één van de uitverkozen brouwerijen die mocht brouwen met een nieuwe hop van Yakima Chief Hops. Het resultaat is een NEIPA waarin gebruik is gemaakt van de Talus Hop.

Drie vrolijke mannen van Yakima Chief Hops en het Uiltje  met een vers gebrouwen NEIPA in de hand
Uiltje Fresh from the valley etiket
Blik Fresh from the valley NEIPA van Uiltje Brewing Company

Uiltje x Yakima Chief Hops

Introductie van Talus Hop door Yakima Chief aankondiging Hop is altijd groener aan de overkant. Yakima Chief Hops - toonaangevend distributeur van bijzondere hopsoorten - levert verse hop direct uit Amerika zo onze brouwketels in. Dit namen ze deze keer letterlijk; ruim een week geleden brouwden Uiltje en YCH samen een New England IPA. En niet zo maar één!

FRESH FROM THE VALLEY is een NEIPA (een flinke gehopte, maar niet bittere variant op de IPA), gebrouwen met een wel heel bijzondere hop. Talus, eerder bekend onder de naam HBC 692, is een hop die specifiek gekweekt is voor NEIPAs, een stijl die steeds populairder wordt onder speciaalbiergenieters.

HBC 692 kan onder deze groep bekend klinken, het is namelijk de hop waarmee Uiltje eerder de succesvolle My Life Span-serie aftrapte. Talus is de nieuwe officiële naam van de hopvariant en Uiltje Brewing Company in Haarlem mag als eerste brouwerij in Nederland een bier met deze hop introduceren.

Lees ook

Zes andere Europese brouwerijen

In Europa zijn er zes andere brouwerijen die deze smaakmaker mogen lanceren:

- Verenigd Koninkrijk - Siren Craft Brew
- Frankrijk - The Piggy Brewing Company
- Spanje - Basqueland Brewing
- Italië - CR/AK Brewery
- Denemarken - To Øl
- Rusland - AF Brew

Bij Uiltje geloven ze in het belang van vers bier en bij vers bier hoort verse hop. De Haarlemse brouwers zijn trots als een pauw dat ze onderdeel zijn van deze samenwerking met YCH. Dankzij de hop distributeur kan de brouwer aan de belofte voldoen dat zij de beste, meest verse IPAs van Nederland brouwen.

De presale van dit bijzondere bier is gestart in de webshop van Uiltje Brewing Company

Uiltje Fresh from the Valley Etiket

Cookie instellingen