Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Universiteit start opleiding voor ambachtelijk bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Universiteit start opleiding voor ambachtelijk bier

25 september 2014 om 10:55

Het Paul Smith's College in New York gaat starten met een minor voor ambachtelijk bier. Afstuderen op bier dus... welke student wil dat nou niet?

Universiteit komt met minor bierbrouwen

Studenten en bier is een gouden combinatie, dat weet iedereen. Maar de studenten van het Paul Smith's College in New York kunnen pas echt genieten van bier! Deze maand heeft de universiteit namelijk aangegeven dat het een minor ambachtelijk bierbrouwen gaat aanbieden.

Lees ook

Minor in craft beer

Tijdens de minor leren studenten niet alleen hoe ze ambachtelijke biertjes moeten brouwen van een lokale brouwer. Ze leren ook over de marketing en de promotie van hun eigen brouwsels. Volgens Joe Conto, de bedenker van de minor, leren de studenten niet hoe ze bier moeten drinken. ''Dat kunnen ze prima zelf'', zegt hij lachend. 

Veranderingen in de bierwereld

De belangrijkste reden voor Conto om de minor op te starten is de snelle veranderingen in de bierwereld. Microbrouwerijen in de Verenigde Staten worden steeds populairder. Tussen 2012 en 2013 steeg het aantal brouwerijen met 15 procent. In totaal zijn er nu 2768 van die brouwerijen in Amerika. Daarbij kijkt de maatschappij nu ook anders aan tegen bierdrinkers. Bier is niet meer alleen voor hardwerkende arbeiders.

Andere bier-universiteiten

Het Paul Smith's College is niet de enige universiteit die een bier opleiding aanbiedt. Het Asheville-Buncombe Technical Community College in North Carolina heeft afgelopen januari een twee jaar durende opleiding gestart waarin je alles leert over bier. Studenten stonden toen in de rij om zich in te schrijven voor deze studie!

Cookie instellingen