Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

USA Craft Beer Dinner bij Bar Brouw in Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

USA Craft Beer Dinner bij Bar Brouw

08 januari 2014 om 15:02

Bij Bar Brouw in Amsterdam werd in samenwerking met Bier&cO een Amerikaans bier diner geserveerd.

Veel vlees met ambachtelijk gebrouwen bieren. Heerlijk!

Bar brouw Amsterdam

menu USA craft beer diner Op 7 januari was Biernet te gast bij een speciaal bier diner. In Bar Brouw werd in samenwerking met Bier&cO een USA Craft Beer dinner geserveerd. Op deze avond werden ambachtelijke bieren uit Amerika met Amerikaanse gerechten gecombineerd.

Craft Beer

Craft Beer is ambachtelijk gebrouwen bier. In de Verenigde Staten zijn een aantal voorwaarden opgesteld waaraan een Craft Brewery (ambachtelijke brouwerij) moet voldoen:

1. Een Craft Brewery mag niet meer dan 7 miljoen hectoliter per jaar brouwen.
2. Een Craft Brewery moet onafhankelijk zijn. Dat wil zeggen dat niet meer dan 25% van de aandelen in handen mogen zijn van een niet Craft Brewery.
3. Een Craft Brewery moet op traditionele wijze zijn bier brouwen.

craft beers

USA Craft Beer Dinner

Bij Bar Brouw in Amsterdam kun je diverse Craft Beers bestellen. Naast deze bieren heeft het restaurant een mooie menu kaart met typische Amerikaans eten. Onder begeleiding van de Zweedse bierexpert Andres Fält konden een select aantal bierkenners en bierliefhebbers kennis maken met food pairing op Amerikaanse wijze. 

Lees ook

pulled pork

Zowel bij het voorgerecht (Mixed meat platter) als bij het hoofgegerecht (Brisket / Pulled pork) en het nagerecht (Carrotcake / Cheesecake) werden Amerikaanse speciaal bieren geserveerd. Zoals de Rogue Dead Guy Ale en de Flying Dog Raging Bicht IPA.

Prachtige namen en heerlijke bieren die goed pasten bij het eten. De Brisket (een brisket wordt gesneden uit de borst van het rund) en de Pulled pork (langzaam gegaarde varkensschouder) waren het klapstuk van het diner. Beide gerechten worden langzaam gegaard op lage temperatuur, tot wel 8 uur. Hierdoor heeft het vlees erg veel smaak en is het erg mals.

Bier en spijs

Bier en spijs is prachtig te combineren en dat werd tijdens deze gezellige avond helemaal duidelijk. Er zijn talloze bieren waarmee eten net nog even lekkerder smaakt of waardoor een bepaalde smaak uitgelicht wordt.

Wat ons betreft schrappen we de wijnkaart in het restaurant voor een uitgebreide bierkaart!

Bar Brouw

Reserveer nu op www.barbrouw.nl je tafel en ga ook genieten van Craft Beer en eten op Amerikaanse wijze!

menukaart bar brouw

Cookie instellingen