Van bier drinken krijg je sterke botten

Van bier drinken krijg je sterke botten

16 maart 2010 om 10:25
Onderzoek | Gezondheid

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het drinken van bier goed is voor de botten. In bier zit veel silicium, wat een belangrijke stof is voor de botdichtheid.

De onderzoekers hebben honderd normaal verkrijgbare bieren getest op silicium. Silicium katalyseert de productie van de calciumfosfaatverbindingen die samen met collageen de botmassa vormen. Eerder onderzoek toonde al aan dat bier silicium bevat, maar er was slechts weinig bekend welke bieren het meeste van het mineraal in zich hebben. Nu blijkt uit onderzoek door de University of California dat vooral amber bier als Palm en De Koninck goed zijn voor je botten. 

De hoeveelheid siliconen hangt volgens onderzoekers samen met de hoeveelheid hop in het bier; hoe meer hop, hoe meer siliconen. In elk biertje zit wel silicium, maar per liter verschilt het enorm per soort, tussen de 6,4 en 56,5 milligram constateerden de onderzoekers. 

Het schijnt trouwens een fabeltje te zijn dat je van melk sterke botten krijgt. Gewoon bier drinken dus 

 

Reageer

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken

More behind the star
Heineken richt zich in de nieuwe reclamecampagne weer meer op het product: 'There's More Behind the Star'. Benicio del Toro promoot het bier.

Meer reclames van Heineken

Laatste reacties