Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

vandeStreek Bier brouwt vanaf nu ook biologisch

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

vandeStreek Bier brouwt vanaf nu ook biologisch

25 oktober 2023 om 16:00

vandeStreek Bier zet een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid. De brouwerij brouwt haar allereerste batch Biologisch Pilsener.

vandeStreek Bier brouwt vanaf nu ook biologisch
vandestreek playground alcoholarme ipa
Populus 6921 NachtStout

vandeStreek Bier brouwt biologische pilsener

vandeStreek Bier, de bekende Nederlandse brouwerij met een passie voor innovatie, zet een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid. Vorige week woensdag brouwde de brouwerij haar allereerste batch Biologisch Pilsener. Deze ontwikkeling markeert een belangrijke mijlpaal voor de brouwerij en symboliseert hun inzet voor milieuvriendelijke en hoogwaardige bieren.

Zoektocht naar lokaal gebrouwen bier

Nadat De Leckere in juni failliet ging, gingen horecazaken op zoek naar alternatieve lokaal gebrouwen bieren. De pilsener van vandeStreek was een populaire keuze, maar onderscheidde zich tot afgelopen woensdag niet als biologisch gebrouwen.

Strikte wetgeving

Voor het produceren van biologisch bier moet een brouwerij voldoen aan strikte wetgeving met als doel om de biologische keten te waarborgen. In Nederland is de organisatie Skal de toezichthouder en certificeringsinstantie op dit gebied. Sander van de Streek licht toe: “Omdat wij traceerbaarheid, kwaliteitscontrole en procesvastlegging goed geregeld hebben was de Skal certificering relatief snel geregeld. Natuurlijk waren er wat kleine aanpassingen in onze processen nodig, maar afgelopen woensdag werd met trots de eerste batch Biologisch Pilsener gebrouwen.

Pilsener

Het Pilsener van vandeStreek Bier De Pilsener van vandeStreek is een helder, doordrinkbaar bier dat in een stroomversnelling is gekomen na het openen van vandeStreek Oudegracht, een foodbar waar bier en eten centraal staan.

Lees ook

Dat ons Pilsener precies op het juiste niveau was toen de vraag ontplofte bij het faillissement van de Leckere hier in Utrecht is toevallig. Dat we hem nu ook biologisch brouwen is een bewuste keuze. Ons plan is om in de toekomst meerdere bieren die we het hele jaar door brouwen biologisch te gaan brouwen” voegt Ronald van de Streek toe.

Het Pilsener van vandeStreek Bier, dat overigens ook glutenvrij is, wordt op steeds meer locaties geschonken en verkocht. Door dit bier biologisch te gaan brouwen verwacht de brouwerij nog meer mooie tappunten en schapruimte te vinden voor dit product.

Meer biologische bieren

Gedurende het eerste kwartaal van 2024 zullen ook andere bieren uit het vaste assortiment biologisch worden gebrouwen. Dit toont de voortdurende toewijding van de brouwerij aan van het creëren van hoogwaardige bieren, waarbij duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan.

Over vandeStreek Bier

vandeStreek bier logo VandeStreek Bier is een Nederlandse brouwerij gevestigd in Utrecht. De broers Sander en Ronald van de Streek begonnen hun reis in 2010 en hebben zich sindsdien ingezet voor het creëren van innovatieve en hoogwaardige bieren. De brouwerij is nu een gevestigde naam in de Nederlandse bierindustrie en blijft zich inzetten voor duurzaamheid en kwaliteit.

Cookie instellingen