Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

VandeStreek Bier | Speciaalbierbrouwerij uit Utrecht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

vandeStreek Bier

vandeStreek Bier is een bierbrouwerij uit Utrecht (Nederland) die is opgericht in 2013. Deze brouwerij heeft 39 bieren in het assortiment.

vandeStreek bier
vandestreek hopart glas en blikjes
vandestreek Turf and surf bier

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van vandeStreek Bier

vandeStreek Bier heeft 39 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van vandeStreek Bier!
 • VandeStreek Playground Non-Alcoholic IPA - Alcoholarm - 0,5%

  In de Playground serie zijn de brouwers van VandeStreek op zoek naar de juiste smaak en nieuwe ingrediënten voor hun alcoholvrije bier.  Het is een uitdaging om een modern alcoholvrij bier te maken mét een dikke hopsmaak, en dat is goed gelukt al zeggen ze zelf.

 • Vandestreek Turf 'n Surf - Tripel - 8,5%

  Turf 'n Surf is een tripel waarin je de fruitige smaken van een tripel, met een vleugje turfgerookte whiskymout en een snufje zeezout proeft.

 • Rookworst Weizen - Weizen - 5,5%

  Rookworst Weizen is op traditionele wijze gebrouwen waarbij er gebruik is gemaakt van houtgerookte mouten. Door het gebruik van deze mouten krijg je een hartige rooksmaak die doet denken aan de iconische HEMA rookworst. Maar vrees niet! De rook zit er subtiel in, zoals het hoort als versterker van de smaak.

 • VandeStreek Blackbock - Bock - 6%

  De Blackbock is een rijk en complex bier met een intense smaak van geroosterde mout, koffie en donkere chocolade. Het bier heeft een volle body en een zachte afdronk.

 • Pint Maarten - Blond - 5,2%

  Puint Maarten is een blond bier met fruitige en kruidige accenten, maar vooral lekker doordrinkbaar. Het ideale bier om mee te proosten tijdens Sint Maarten.

 • Vandestreek Bock jij of Bock ik? - Alcoholarm - 0,5%

  Bock jij of Bock ik? is een alcoholaram bockbier. Mooi donker bier uitermate geschikt voor tijdens de koude herfstdagen waar je het lekker warm van krijgt en je kunt na het drinken ook rustig in je warme auto wegrijden. 

 • Lebowski Tarwe Tripel - Tripel - 7%

  Lebowski Tarwe Tripel is een goudgekleurd en complex Belgisch bier. Hij is zoet en met een kleine bitter. Ook heeft het bier een flinke fruitige en kruidige achtergrond. Volgens de beoordeling van biersommelier Gery Uijtenhaak heeft hij een goede kruidigheid uit de gist, het juiste tripelkarakter in de nasmaak en een droge finish.

 • Man Man Mango - Blond - 6,6%

  Man Man Mango is een klassiek blond bier naar Belgische stijl met een eigenwijze mangotwist. Al bij het opentrekken van het eerste flesje komt het aroma van mango je tegemoet. Een fris en dorstlessend bier van 6,6%. 

Achtergrond informatie

De broers Sander en Ronald van de Streek startten in 2010 met hobby brouwen in een flat in Kanaleneiland. Dat deze hobby volledig uit de hand is gelopen, kunnen we inmiddels wel zeggen. vandeStreek bier is één van de grootste onafhankelijke brouwerijen van Nederland, en het bier is verkrijgbaar in supermarkten, slijterijen en horeca in het hele land. Ook over de grenzen wordt vandeStreek steeds bekender en wordt het bier geëxporteerd naar alle werelddelen en meer dan 17 landen.

Uitgelichte vandeStreek bieren

Het bekendste bier van de brouwerij is Playground , een Non Alcoholic IPA die alle smaak heeft van een IPA met alcohol, terwijl deze alcoholarm is.

Daarnaast hebben veel mensen de Hazy Weekend wel eens gedronken, een New England IPA (NEIPA) die exclusief gebrouwen wordt op maandagen, als de brouwers nog een beetje hazy zijn van het weekend. Elke batch wordt gehopt met 50% Amarillo en 50% van wat de brouwers in hun eigen hopkluis vinden.

Lees ook

Hop Art IPA is een glutenvrije West Coast IPA van 5%, een perfecte dorstlesser met de traditionele Amerikaanse hoppen Cascade, Columbus en Citra. 

Eigen hopvariëteit

vandeStreek heeft een eigen hopvariëteit (Klophop) en deze vind je terug in het hele land op horecaterrassen en in achtertuinen. Ze hebben in stadstuin de Klopvaart, op steenworp afstand van de brouwerij, wilde hop gecultiveerd, vermeerderd én gedistribueerd om zo de grootste hoptuin ter wereld aan te leggen. Ieder jaar wordt in september de hopoogst gevierd waarna er met de vers geoogste hopbellen het jaarlijkse Klophop bier wordt gebrouwen. Ook jij kan hopboer worden, in april zijn er doorgaan stekjes verkrijgbaar bij de brouwerij.

Houten vaten

Als nieuwe hobby hebben Ronald en Sander tegenwoordig een bescheiden hoeveelheid houten vaten in de brouwerij waar bier in ligt te rijpen. Deze barrel aged bieren komen onregelmatig uit en variëren van Barley Wine tot Stout of Tripel. Deze bieren hebben altijd een flinke smaak overgenomen uit het houten vat.

Geschiedenis

De gebroeders zijn in 2010 gestart met hobbybrouwen en hebben in 2013 de stap gezet om het bier echt in de markt te zetten. Het officiële oprichtingsjaar van de brouwerij is dus 2013. vandeStreek maakte tot maart 2017 gebruik van de brouwfaciliteiten van Brouwerij De Leckere. In 2017 openden zij hun eigen brouwerij in Utrecht Overvecht, aan de Ontariodreef op een industrieterrein in een oude hal. Daar is de brouwerij vandaag de dag nog steeds te vinden en sinds 2019 kun je er ook het vandeStreek proeflokaal bezoeken.

vandeStreek Bier in het nieuws

Bier van vandeStreek Bier is te drinken tijdens

Cookie instellingen