Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

vandeStreek Bier | Speciaalbierbrouwerij uit Utrecht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

vandeStreek Bier

vandeStreek Bier is een bierbrouwerij uit Utrecht (Nederland) die is opgericht in 2013. Deze brouwerij heeft 17 bieren in het assortiment.

vandeStreek bier
Vandestreek Turf 'n Surf
Vandestreek V-IPA blik en glas

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van vandeStreek Bier

vandeStreek Bier heeft 17 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van vandeStreek Bier!
 • Man Man Mango - Blond - 6,6%

  Man Man Mango is een klassiek blond bier naar Belgische stijl met een eigenwijze mangotwist. Al bij het opentrekken van het eerste flesje komt het aroma van mango je tegemoet. Een fris en dorstlessend bier van 6,6%. 

 • VandeStreek Playground Non-Alcoholic IPA - Alcoholarm - 0,5%

  In de Playground serie zijn de brouwers van VandeStreek op zoek naar de juiste smaak en nieuwe ingrediënten voor hun alcoholvrije bier.  Het is een uitdaging om een modern alcoholvrij bier te maken mét een dikke hopsmaak, en dat is goed gelukt al zeggen ze zelf.

 • Populus 6921 NachtStout by Vandestreek - Stout - 10%

  De Populus 6921 NachtStout is zacht van smaak met de smaak van trekdrop. De crème schuimkraag vormt zich op het pikzwarte bier en een zweem van trekdrop komt je al tegemoet bij het inschenken. De broers VandeStreek kwamen met het idee om rode peperbes in brouwsel te doen. Dit is geen echte peper, maar het zorgt voor fruitigheid van zwarte bes. Daarnaast zijn er tonen van munt en laurier te ontdekken. Eenmaal in de mond zorgt de trekdrop voor een zachte soepele smaak. Tonen van zoethout en tijm zijn herkenbaar aanwezig. In de afdronk komen de subtiele moutbitterheid naar voren die de Stout body geeft. Deze bitterheid doet denken aan pure cacao en espresso koffie.

 • vandeStreek Bourbon BA Barley Wine - Gerstewijn - 11%

  Bourbon BA Barley Wine heeft een krachtige smaak door tonen van rood fruit, krenten en een zoete toon van bourbon. Dit bier heeft een lange afdronk met een verwarmend gevoel in de mond. Ideaal bij een geroosterd stukje vlees.

 • Vandestreek Turf 'n Surf - Tripel - 8,5%

  Turf 'n Surf is een tripel waarin je de fruitige smaken van een tripel, met een vleugje turfgerookte whiskymout en een snufje zeezout proeft.

 • vandeStreek Broeders - Blond - 6,5%

  Broeders is een fris hoppig tarwebier van de gebroeders van de Streek. Het bier is gebrouwen met biologische tarwe en hop. Het is een heerlijk frisse, goed gehopte dorstlesser!

 • VandeStreek Non Alcoholic Bock Beer - Bock - 0,5%

  Dit bockbier is alcoholvrij en vandeStreek heeft bij dit bier getracht om de kenmerkende smaken van een Herfstbok te vatten in deze alcoholvrije variant.

 • Vandestreek V-IPA - India Pale Ale - 6,1%

  V-IPA van Vandestreek is gebrouwen met de hopblend TRI2304CR®. Deze geeft een volle fruitige smaak met een dennenachtige afdronk. De V-IPA is een New England IPA van 6,1%.

Achtergrond informatie

Twee enthousiaste broers Ronald en Sander van de Streek uit Utrecht genieten van lekker bier. Na een aantal jaar op kleine schaal te hebben gebrouwen laten ze nu de rest van Nederland, en zelf de wereld indien gevraagd, kennis maken met hun bieren. Hun eerste bier is een fris hoppig tarwebier met de naam Broeders.

De brouwerij maakte tot maart 2017 gebruik van de brouwfaciliteiten van Brouwerij De Leckere.

Nieuwe lijn

De brouwerij komt in 2014 met een nieuwe hoppige bierlijn op de markt. Het design van de flesjes maar ook de bieren worden geïnspireerd door kunstenaars. Op vrijdag 6 december presenteert de brouwerij het begin van de nieuwe reeks bieren bij Casco, Office for Art, Theory & Design in Utrecht. De bierlijn krijgt de naam Hop Art mee naar de samenwerking tussen vandeStreek en Casco.

Alle Hop Art bieren zullen op kleine schaal in beperkte oplage worden gebrouwen en daardoor ook beperkt leverbaar zijn.

Lees ook

Eigen vandeStreek brouwerij

December 2016 - Een lang gekoesterde gaat uitkomen voor de brouwbroers. Ze gaan binnenkort hun eigen brouwerij openen in Utrecht Overvecht, aan de Ontariodreef op een industrieterrein in een oude hal.

VandeStreek brouwcapaciteit

Met de eigen brouwerij kan VandeStreek hun brouwcapaciteit verhogen. Ook zullen ze binnen hun nieuwe brouwerij een pilot brouwerij maken. Daar kunnen ze in kleine oplages experimenteren met nieuwe smaken. De brouwerij staat gepland om te openen in maart 2017.

vandeStreek Proeflokaal geopend

In het tweede weekend van oktober 2019 werd het vandeStreek Proeflokaal officieel geopend. Twee en een half jaar na de opening van de brouwerij van vandeStreek bier, opende de Utrechtse brouwer hun eigen proeflokaal. Lees het nieuwsbericht over de opening van het vandeStreek Proeflokaal

vandeStreek Bier in het nieuws

 • Mensen genieten van de sfeer tijdens het Utrecht Tapt bierfestival in 2019

  Utrecht Tapt: Coronaproof Biergarten Editie

  Het bierfestival Utrecht Tapt kan toch doorgaan. Het Julianapark zal tóch nog in het teken van (speciaal) bier met de Biergarten editie van het Utrecht Tapt Festival.

 • Utrecht Tap Tour

  Utrechtse Tap Tour met touringcar

  Zes Utrechtse brouwerijen organiseren op zondag19 juli de Utrecht Tap Tour. Tijdens dit bierfestival word je met een touringcar langs drie Utrechtse brouwerijen gereden om verschillende Utrechtse bieren te proeven.

 • VandeStreek VIPA NEIPA met bijzondere hopblend

  vandeStreek brouwt met nieuwe en unieke hopblend

  VandeStreek bier uit Utrecht heeft als eerste en enige Nederlandse brouwerij mogen experimenteren met een nieuwe en unieke hopblend met de naam TRI2304CR.