Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

vandeStreek pakt door na flits-crowdfunding

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

vandeStreek pakt door na flits-crowdfunding

29 augustus 2022 om 16:35

Brouwerij vandeStreek uit Utrecht heeft afgelopen weekend een zeer snelle crowdfunding gehad voor vandeStreek Oudegracht. Zij willen daar een foodbar openen

vandestreek broers en twee horecaondernemers
van de Streek bier logo
vandeStreek bier

Maximumbedrag binnen 8 uur

De crowdfunding van de Utrechtse brouwerij vandeStreek voor 'vandeStreek Oudegracht' zat binnen 8 uur na de bekendmaking al op het maximumbedrag van €125.000,-. Om mensen die buiten de boot vallen toch een kans te geven crowdfunder te worden heropenen ze de crowdfunding voor vandeStreek Oudegracht!

Foodbar aan de Oudegracht

Ondernemend bedrijfsleiders Lukas Ausems en Ronald Lentz runnen sinds de heropening in februari het proeflokaal op de Ontariodreef. Deze mannen gaan ook de nieuwe locatie runnen.

Vandestreek broers aan de Oudegracht Sinds de opening van het vandeStreek proeflokaal in 2019 was er al een wens om ook een centraler liggende horecazaak te hebben in een echte Utrechtse werfkelder. Deze droom is nu in vervulling gegaan met de aankoop van een pand aan de Oudegracht, waar voorheen de Italiaan La Grotta zat en afgelopen jaar Grand Café Lekker Gezellig.” zegt Ronald Lentz.

Bier staat natuurlijk centraal maar ook de keuken zal een belangrijke rol gaan spelen. Beide barren zullen 20 taps hebben en uit de keuken komen gerechten die passen bij de bieren waarbij de inspiratie van over de hele wereld kan komen.

Je kunt bij ons terecht voor proeverijen met een uitgebreide uitleg over de bieren, en de kaart is gevuld met gerechten die zowel een bodem leggen als passen bij de getapte bieren.” vertelt Lukas Ausems. Hij vervolgt: “Boven, aan de straat, richten we het in als een modern bruin café waar je heerlijke borrelplanken kan bestellen en de gastheer of vrouw je meeneemt op avontuur. De werfkelder wordt net als vandeStreek ontzettend kleurrijk en daar ben je welkom voor een diner of een feestje.”

Lees ook

Afgelopen vrijdag werd de campagne live gezet op Crowdaboutnow en het liep meteen storm. De verwachting voor het vollopen van de campagne was aanvankelijk 2 tot 4 weken maar al de eerste dag werd de crowdfunding volgestort door in totaal 148 crowdfunders. De eerste fase wilden de ondernemers hun eigen netwerk vooral aanspreken maar omdat de campagne door de pers werd opgepakt werd vrijdagmiddag direct besloten om daadwerkelijk te lanceren.

Investeren in vandeStreek kan nog steeds

Onze mailbox is werkelijk ontploft met mensen die graag willen helpen om vandeStreek Oudegracht te realiseren. Daarom maken we het mogelijk om alsnog crowdfunder te worden via voorverkoop” Zegt Sander van de Streek, één van de broers achter de Utrechtse brouwerij.

Om iedereen de kans te geven opent vandeStreek bier een voorverkoop crowdfunding op www.vandestreek-bier.nl/oudegracht.  De extra inkomsten uit deze campagne worden ingezet om de aankleding en afwerking nog hoogwaardiger neer te zetten én het maakt de verbouwing van de toiletgroep mogelijk.

We hebben vanaf vrijdagmiddag toen onze mailing er uit was en het nieuws op al onze socials stond de hele tijd onze telefoon zitten verversen.” Zegt Ronald Lentz, mede-eigenaar van vandeStreek Oudegracht. “Aanvankelijk waren we verbaasd over het tempo maar schatten we nog steeds de totale looptijd op een week in.”

De crowdfunding is geopend voor de opening van vandeStreek Oudegracht, een nieuwe foodbar van de Utrechtse brouwerij, in het pand waar vanuit 42 jaar lang La Grotta Utrecht voorzag van Italiaanse specialiteiten. 

Cookie instellingen