Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Verbod op bier bij het voetballen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Verbod op bier bij het voetballen

17 september 2007 om 09:52

Voetbalbond KNVB wil dat er geen druppel bier meer wordt gedronken langs de velden bij amateurwedstrijden. De bond heeft het alcoholbeleid verscherpt om orde en rust onder het publiek te bewaren. In de kantine mag wel gewoon worden gedronken.

Verbod op bier bij het voetballen

Lees ook

De regels over alcoholgebruik langs de lijn bestonden al, maar werden niet goed nageleefd. Tot aan dit seizoen was sprake van gedoogbeleid, meldt de KNVB. Maar daar komt nu een einde aan.

Waarnemers zullen streng toezien op het verbod, en overtredingen melden aan de tuchtcommissie. Amateurverenigingen die de regels overtreden, kunnen straffen tegemoet zien. Die kunnen variëren van een waarschuwing bij de eerste overtreding tot punten aftrek voor clubs die het verbod herhaaldelijk overtreden.

Volgens de KNVB is er weinig mis met gematigd alcoholgebruik. ‘Maar lieden die te veel drinken, kunnen toch wat anders reageren op gebeurtenissen tijdens de wedstrijd dan nuchtere toeschouwers,’ meldt een woordvoerder. Er zijn volgens de voetbalbond in het verleden verschillende incidenten onder het publiek geweest waarbij alcohol in het spel was. ‘Dat heetgebakerde gedrag willen we met dit aangescherpte beleid zoveel mogelijk voorkomen.’

Een alcoholverbod tijdens een wedstrijd is niet geheel nieuw. In het verleden hebben lokale autoriteiten al eerder een drooglegging afgekondigd. De burgemeester van Spakenburg stelde vorig seizoen een algeheel verbod in bij de beladen derby tussen hoofdklassers Spakenburg en IJsselmeervogels.

Het drinken van niet-alcoholische dranken uit glazen mag van de KNVB ook niet meer. Publiek mag voor de veiligheid buiten de kantine alleen uit plastic of kartonnen bekers drinken.

Cookie instellingen