Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Verkiezing Vriendenkring Hertog Jan-cafe2012

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Verkiezing Vriendenkring Hertog Jan-cafe2012

07 februari 2012 om 11:12

40 Vriendenkringleden gaan strijden om de titel Vriendenkring Hertog Jan-cafe 2012.

Bij deze vierde editie konden ondernemers zich voor het eerst actief aanmelden. De horecazaak met de meeste consumentenstemmen wint niet automatisch de vakjuryprijs, wel de publieksprijs. Voor de vakjuryprijs plaatsen tien bedrijven zich voor de finale. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Vriendenkringdag, begin april. De publiekswinnaar en vakjury winnaar winnen beiden een glansrol in de nieuwe campagne van Hertog Jan.

Stemmen verzamelen

Binnenkort ontvangen de deelnemers promotiematerialen waarmee ze in de maand februari gasten kunnen oproepen om hun stem uit te brengen via internet www.vriendenkringhertogjan.nl of sms: NL [spatie] HJ [spatie] naam café [spatie] plaatsnaam naar 3669. De stemmen tellen mee in het eindoordeel, maar de deelnemer met de meeste publieksstemmen wint niet automatisch de vakjuryprijs. In ieder geval wel de publieksprijs, die naast de eer bestaat uit een rol in de nieuwe campagne van Hertog Jan.

Lees ook

Mystery visits

In februari zullen mystery visits plaatsvinden. De resultaten van die bezoeken wegen sterk mee bij het bepalen van de finalisten. De ‘inspecteurs’ letten bij de mystery visits vooral op gastvrijheid, sfeer, productkwaliteit en bierbehandeling. Daarnaast wordt gekeken naar de presentatie en de verkoop van de Hertog Jan speciaalbieren ten opzichte van vorig jaar.

10 finalisten

Op basis van deze scores worden tien bedrijven genomineerd voor de finale. Een deskundige vakjury zal deze kandidaten in maart anoniem bezoeken. Onafhankelijk van Hertog Jan wijst deze vakjury vervolgens de opvolger aan van de winnaar van 2011, grand café In den Grooten Slock in Amersfoort.
De winnaar ontvangt tevens een rol in de nieuwe campagne van Hertog Jan die dit jaar gaat lopen én uiteraard de titel, veel vrije publiciteit, de Zilveren Schuimspaan en een bierproeverij voor alle medewerkers, verzorgd door meesterbrouwer Gerard van den Broek van Hertog Jan. De nummers twee en drie mogen de meesterbrouwer ook in hun horecazaak ontvangen voor een proeverij.
De uitslag wordt begin april bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Vriendenkringdag op een bijzondere locatie, een evenement voor alle aangesloten ondernemers.

Over de Vriendenkring

De Vriendenkring Hertog Jan is in november 2006 opgericht om de brouwer, horecaondernemers en bierliefhebbers samen te brengen om hun gezamenlijke passie voor bier te delen en op optimale wijze te genieten van Hertog Jan. Brouwmeester Gerard van den Broek: “De bijzondere sfeer en passie voor bier die de liefhebber kent van onze brouwerij in Arcen brengen we ook over naar de horecazaken van onze leden van de Vriendenkring, zodat de horecagast daar van dezelfde beleving kan genieten. Bijvoorbeeld via het Hertog Jan tapritueel, waarbij de gast zijn glas pils perfect krijgt geserveerd.” 

Cookie instellingen