Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Antwerp BeerWalk: Zomers uitje door Antwerpen en bier proeven

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Vier de antwerpse zomer met de antwerp beerwalk

Vier de Antwerpse zomer met de Antwerp BeerWalk

06 augustus 2013 om 09:32

Het Nederlands Belgische Vonker heeft het perfecte zomerse uitje samengesteld dat reislustige en dorstige toeristen in Antwerpen bekoort: Antwerp Beerwalk.

Antwerp Beerwalk

De zomer maakt de harten reislustig en de kelen dorstig, niet voor niets dus dat de straten en
terrassen van Antwerpen weer volstromen met toeristen en bierliefhebbers. Het NederlandsBelgische Vonker heeft het perfecte zomerse uitje samengesteld dat uitgerekend deze twee heerlijke verleidingen combineert: de Antwerp BeerWalk. Klappen, stappen, pinten pakken!

Antwerp Beerwalk

De Antwerp BeerWalk is een 2,5 à 3 uur durende stadswandeling langs de Antwerpse
biergeschiedenis van de middeleeuwen tot nu. Een gids van Vonker neemt deelnemers o.a. mee terug naar de 16de en 17de eeuw, toen de Antwerpse biercultuur op uitbarsten stond. Uiteraard worden tijdens deze wandeling de smaakpapillen niet vergeten. De tocht voert langs beroemde en beruchte cafés, vermaarde bierheiligen, hardnekkige kwelgeesten en vele mythen en sagen die verweven zijn met de Antwerpse geschiedenis.

Beerwalk in Antwerpen met de gids

Bier drinken tijdens de Antwerp BeerwalkBier proeven

Tijdens de Antwerp BeerWalk worden vier cafés aangedaan waar deelnemers kunnen genieten van vier heerlijke, en in een enkel geval zeldzame, Antwerpse bieren. Biercoach en zytholoog Ariël Meeusen laat proeven wat de Antwerpse bieren zo speciaal maakt en verklapt enkele van de best bewaarde geheimen van de Belgische brouwmeesters. 

Vier bieren, vier cafés, een biermeester en een stad die sinds de Middeleeuwen synoniem staat aan bier; de Antwerp Beerwalk biedt de mogelijkheid om het bourgondische Antwerpen op een heel eigen en unieke manier te ontdekken én te proeven.

De Antwerp Beerwalk kosten €35,- en is te boeken via www.cultuurdagjeantwerpen.eu.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties