Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vier de Nederlandse biercultuur | Week NLse Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vier de Nederlandse biercultuur

13 februari 2020 om 10:45

Tijdens de Week van het Nederlandse bier komen alle facetten van Nederlands bier aan de orde. Het doel van 'de Week' is om het Nederlandse bier op de kaart te zetten.

Nederlands bier met eten
Nederlands bier inschenken
Nederlands bier tappen door Sancti Adalberti

Voor de bierdrinker, liefhebber en ontdekker

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier en de Nederlandse Brouwerijdagen laten deelnemers aan de consument zien hoe veelzijdig bier is. Brouwerij Othmar Bier deed in 2019 mee aan de Nederlandse Brouwerijdagen: “Het publiek was heel gemengd. Enerzijds waren er veel bezoekers die ons bier al kenden en leuk vonden om meer over de brouwerij te leren. Er waren ook mensen bij die nog onbekend waren met ons bier. Daar hebben weer nieuwe liefhebbers aan overgehouden. Het verhaal achter ons bier kunnen mensen wel waarderen”.

Zet samen bier op de kaart

Week van het Nederlandse Bier Door samen op te trekken wordt bier letterlijk en figuurlijk op de kaart gezet. De organisatie benadrukt dit jaar het belang van lokale samenwerking. Voorzitter Dyann van Alderen:

Door samen met nabijgelegen horeca en brouwerijen verschillende activiteiten te organiseren, gaat de Week van het Nederlandse Bier ook op lokaal niveau leven. Ieder restaurant een eigen biergerecht laten aanbieden, een biertour door het centrum van een stad of iedere avond in een ander café een bierpubquiz zorgen ervoor dat bier echt in de schijnwerpers komt te staan en we gezamenlijk meer publiek bereiken”.

Lees ook

Organisaties en ondernemers die iets willen organiseren tijdens de Week van het Nederlandse Bier kunnen hun activiteiten eenvoudig aanmelden via de website. Zij kunnen hiermee rekenen op extra promotie, een communicatietoolkit en organisatietips.

Nederlands Bierproeffestival

De Week van het Nederlandse Bier gaat traditioneel van start met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Van 14 t/m 16 mei wordt de kerk omgetoverd tot walhalla voor bierdrinkers, liefhebbers en fijnproevers. 

Drie dagen lang presenteren ruim 40 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 bieren op het Nederlands Bierproeffestival. Tijdens het festival is er de mogelijkheid om met brouwers in gesprek te gaan over hun bieren en het brouwproces. Ook worden diverse interessante masterclasses gegeven door deskundige bierkenners. Kaarten voor het Nederlands Bierproeffestival en de masterclasses zijn vanaf donderdag 6 februari online te koop. Tot en met 20 februari geldt een Early Bird korting van 2,50 euro per entreeticket (zolang de voorraad strekt). Kijk voor meer informatie op: www.weekvanhetnederlandsebier.nl/masterclasses