Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Othmar Bierbrouwerij | Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Othmar Bierbrouwerij

Othmar Bierbrouwerij is een bierbrouwerij uit Ootmarsum (Nederland) die is opgericht in 1999. Deze brouwerij heeft 15 bieren in het assortiment.

Othmar Bier buiten
Othmar Bierbrouwerij logo
Brouwketel van Othmar Bier in Ootmarsum

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Othmar Bierbrouwerij

Othmar Bierbrouwerij heeft 15 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Othmar Bierbrouwerij!
 • Othmar Rauch - Rook - 6,2%

  Doordat de mout van dit ondergistende Rauchbier gerookt is boven beukenhout, is een speciale smaak ontstaan voor de echte bierliefhebber. Een uniek bier met intens karakter. 

 • Othmar Weizen Dubbelbock - Bock - 8,6%

  De Othmar Weizen Dubbelbock heeft een volle en zoete smaak met tonen van karamel, gedroogd fruit en een lichte kruidigheid. Het bier is verwarmend en perfect voor de herfst- en wintermaanden.

 • Othmar Bio Goud - Pils - 5,7%

  Othmar Bio Goud is een verfrissend bier met aroma's van gedroogd fruit en een volle en moutige smaak en een verfrissende afdronk. Het is een natuurlijk gebrouwen, biologisch bier dat liefhebbers zal verrassen.

 • Othmar Pilsner - Pils - 5%

  De Othmar Pilsner is een doordrinkbaar bier, maar toch vol van smaak en heerlijk fris. Vanwege het lange lageren is de pilsner mooi gerijpt en redelijk helder. Door dezelfde type hop op verschillende tijden toe te voegen is het  bier verfijnd en met een geheel eigen karakter.

 • Othmar Tripel - Tripel - 8,9%

  De Othmar Tripel is een bovengistend bier met een rijke, volle smaak. Door een hogere moutstorting en hopgift bevat dit bier een hoger alcoholpercentage met een gebalanceerde hopsmaak en een klein zoetje. Uniek is dat ook de Othmar Tripel gebrouwen wordt volgens het Duitse Reinheitsgebot, waardoor het gehele smaakpalet van de mout duidelijk te proeven is. De Othmar Tripel laat zich het liefst drinken bij een hogere temperatuur waardoor de warme krachtige smaak zich goed kan uiten.

 • Othmar IPA - India Pale Ale - 6,5%

  Othmar IPA is een verfrissend bier gebrouwen met meerdere exotische hopsoorten, die zorgen voor extra bitterheid. Tevens zorgen de gebruikte hoppen voor een heerlijke citrus- en fruitsmaak met subtiele kruidtonen.

 • Othmar Weizen - Weizen - 5,8%

  De Othmar Weizen is een bier van hoge gisting, waarbij de specifiek geselecteerde gist zorgt voor de typische Weizen smaak. Een vol, romig tarwebier waarbij de bitterhoppen zorgen voor de extra frisheid.

 • Othmar Bock - Bock - 6,7%

  De Othmar Bock is een traditioneel ondergistend Bockbier, gebrouwen naar een oud recept. Hij is gematigd zoet, met een hint van karamel, daarnaast iets kruidig en bitter. Over het algemeen een volmondig bier.

Achtergrond informatie

In 1999 is het allemaal begonnen met deze familiebrouwerij, in de keuken met een bierstarterskit. Tegenwoordig uitgegroeid tot een ambachtelijke brouwerij waar met de modernste machines en duurzame technieken heerlijke bieren worden gebrouwen. Othmar Bierbrouwerij is opgericht als met doel de oeroude biercultuur van en rond Ootmarsum nieuw leven in te blazen. We raadpleegden en bestudeerden de oudste bronnen om een bier te creëren dat het dragen van de koningsnaam Othmar waard is.

Othmar bieren op een rijtje in 2022

Rondleidingen

Bij de brouwerij van Othmar Bier zijn rondleidingen te boeken voor €16,50 per persoon. Tijdens de rondleiding kom je meer te weten over de geschiedenis van de brouwerij en wordt er verteld over het proces van het bierbrouwen. Bij ontvangst krijg je een welkomstbiertje. De rondleiding wordt gestart in het oldtimers-museum naast de brouwerij. Van daaruit word je meegenomen door de brouwerij en krijg je uitleg over het brouwen van het bier met natuurlijke grondstoffen. De rondleiding wordt afgesloten met een bezoek aan het proeflokaal om daar ook nog een lekker biertje te proeven.

Othmar Bierbrouwerij binnen

Proeflokaal en winkel

Othmar Bierbrouwerij beschikt over een fraai proeflokaal en tijdens de warme dagen is het terras geopend. Er zijn zo'n 15 verschillende bieren te proeven in het proeflokaal. Het proeflokaal bevindt zich op het Commanderieplein 7 net als de winkel van de brouwerij. In de shop zijn alle soorten bieren met bijpassende glazen verkrijgbaar. Ook zijn er geschenkverpakkingen te koop en natuurlijk kun je ook zelf een pakket samenstellen. Naast Othmar bieren zijn er ook allerlei Othmar merchandise artikelen verkrijgbaar. Denk aan een leuke pet of T-shirt. Niet zo van kleding? Er zijn ook allerlei artikelen om je mancave leuk in te richten.

Openingstijden

- Maandag 10:00 - 18:00 uur
- Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
- Woensdag 10:00 - 18:00 uur
- Donderdag 10:00 - 20:00 uur
- Vrijdag 10:00 - 20:00 uur
- Zaterdag 10:00 - 20:00 uur
- Zondag 10:00 - 20:00 uur

Lees ook

Othmar proefplankje met bieren en borrelplank

Geschiedenis Othmar Bier

Een geheel vernieuwende impuls ontving de Oude Ootmarsummer biertraditie, toen in het laatste jaar van de vorige eeuw (1999) de Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co werd ingeschreven in de Kamer van Koophandel.

Het startte allemaal met een bierstarters-kit, niet denkende dat de Othmar brouwerij in 2012 commercieel ging en groeide tot een volwaardige brouwerij. Het doel van deze brouwerij was en is de oeroude biercultuur van en rond Ootmarsum nieuw leven in te blazen.

De oudste bronnen zijn geraadpleegd en bestudeerd om een bier te creëren dat het dragen van de koningsnaam Othmar volledig waardig is. In de brouwerij wordt uitsluitend gebrouwen volgens het Duitse ‘’Reinheitsgebot’’, waardoor er natuurlijke bieren ontstaan. Een koperen brouwhuis met een capaciteit van 20 hectoliter en een professionele afvul- en etiketteerlijn zorgen ervoor dat ambachtelijke bieren op een professionele manier afgevuld

Othmar in 2016

Op 1 december 2016 opent Othmar zijn nieuwe brouwhuis. De brouwerij verdubbelt daarmee zijn capaciteit van 10 naar 20 hectoliter bier per brouwsel. 

Er is ook een gasterij / proeflokaal bij de nieuwe brouwerij: Gasterij Oatmössche. De brouwketels staan midden in de gasterij. Ook komt er een grote biergarten, hoptuin en wordt er gerst en tarwe verbouwd. Daarnaast zit de ingang tot het openluchtmuseum bij de brouwerij en komt er een klein oldtimersmuseum met oude trekkers.

Othmar Herberg & Bierspa sinds 2022

In juli 2022 werd er een unieke toevoeging gedaan aan het brouwerijterrein van Othmar Bier. Zij openden dat jaar hun herberg en een ware bierspa. Op de site van Othmar is het volgende te lezen over de ervaring: "Laat je onderdompelen in al het goeds wat bier te bieden heeft en geniet van deze bijzondere ervaring. In de allereerste bierspa van Nederland, de Othmar Bierspa, kom je compleet tot rust in een heerlijk bierbad met daarin water, hop, mout en gist. Tegelijkertijd tap je onbeperkt je eigen Othmar bier en gebruik je de andere wellness-faciliteiten die de bierspa-ruimtes bieden."

Othmar Bierspa en sfeerbeeld van een kamer in de herberg

Othmar Bierbrouwerij in het nieuws

Cookie instellingen